4 причини да попътуваме сами в Европа

  • 4 причини да попътуваме сами в Европа
    4 причини да попътуваме сами в Европа

Да, все още има хора, които се притесняват да пътуват сами. Нито един, който го е направил обаче, не съжалява.

Да прекарате време само със себе си на ново място, може да се окаже много отърсващо от ежедневието и приключенско. Затова ще ви докажем, че пътуването сам е лесно, безопасно и често доста евтино.

1. Лесно преминаване от държава в държава

Европа е континент, в който е безопасно, бързо и евтино да се пътува с всякакви превозни средства. Освен това в много привлекателни туристически дестинации се предлагат велосипеди – перфектен начин за опознаване на нови градове.

2. По-евтино е отколкото си мислите

В наши дни има самолетни компании, които предлагат изключително евтини билети за различни красиви градове из Европа. Това е прекрасна възможност да вземете спонтанно решение за самостоятелно пътешествие. Автобусите и влаковете също са добра опция за придвижване, която със сигурност няма да ви струва много, ако планирате от по-рано. Това в комбинация с нощувка в хостел или на кауч сърфинг би ви помогнало да пътувате още по-спестовно.

3. Ще се срещнете с нови и интересни хора

Когато пътувате сами със сигурност ще се запознаете поне с няколко души. Ако са други пътешественици, със сигурно ще има какво интересно да си разкажете или да си дадете някой съвет. Ако се запознаете с някои от местните пък, ще можете да се докоснете повече до културата на страната, както и да разберете за някои красиви и малко известни местенца в или около града.

4. Евтини места за спане

Вечната опция за евтина нощувка, когато пътуваме сами, е някой хостел. Там със сигурност ще имате възможност да се запознаете с други приключенци, както и да получите полезна информация за това какво да посетите. Друга възможност за тези, които са се устремили към планините, са хижите. Из цяла Европа, където има планини, има и хижи – не пропускайте възможността да се насладите на чуждестранната природа, със сигурност няма да е както вкъщи.