Боровец ще празнува Международния ден на снега на 19-и януари

  • Боровец ще празнува Международния ден на снега на 19-и януари
    Боровец ще празнува Международния ден на снега на 19-и януари

За осма поредна година Боровец ще стане част от инициативата на Международната федерация по ски – „Световен ден на снега“.  

На 19 януари (събота) първият зимен курорт на Балканите ще покаже какво богатство е снегът и как можем да се забавляваме и спортуваме заедно в планината през зимата.

Боровец ще отбележи „Световния ден на снега“ с безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за цялото семейство. По време на целия ден деца на възраст между 4 и 7 години ще могат да направят първите си стъпки в снежния парк "Борокидс" на символична цена от 1 лв.

През целия ден дневните карти за деца до 13-годишна възраст също ще са на символичната цена от 1 лв. А всички начинаещи, които искат да направят първите си стъпки в света на снежните спортове, ще могат да се включат в безплатните групови ски и сноуборд уроци. Уроците с висококвалифицираните учители на „Бороспорт“ ще започнат от 10:00, 11:00, 13:00 и 14:00 часа, а желаещите да се включат ще трябва да се запишат предварително на телефон: 0882 19 68 48 или имейл адрес: ski_school@borovets-bg.com.

Боровец ще празнува Международния ден на снега на 19-и януари

В отбелязването на „Световния ден на снега“ участие ще вземат и спасителите от „Планинска спасителна служба“, които ще демонстрират на гостите в Боровец техники по безопасност в планината.

Между 11:00 и 12:00 часа всеки, който иска да опита тръпката от състезанията по слалом, ще може да се спусне по специално подготвеното трасе до учебния плац на „Бороспорт“ пред хотел „Рила“. Веднага след това, в 12:00 часа, ски-легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети и ще се снима с младите надежди на българските зимни спортове.

Участие в „Световния ден на снега“ ще вземат и „Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил“, които ще организират търсене на съкровище, където със специален уред ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.

Боровец ще празнува Международния ден на снега на 19-и януари

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години. През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на спортните клубове в Боровец.  

***