Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

  • Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа
    Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

Зимните курорти в Европа са любима дестинация, не само заради красивата природа и архитектура, но и заради най-популярния зимен спорт – ските.

Там ще можете да се насладите на наистина дълга зимна ваканция. Не забравяйте, че курортите не са само за професионални скиори, повечето имат терени и за начинаещи.

Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air ще ви предложим няколко бюджетни ски курорта. Те предлагат добро качество на достъпни цени. В тях ще можете да прекарате почивката си и да се позабавлявате на пистата!

Пояна Брашов, Румъния

Пояна Брашов е най-популярният курорт в Румъния, често е наричан „Слънчева поляна“. Курортът се намира на 13 км от Брашов, в подножието на планината Постъварул. Освен пистите, тук можете да се забавлявате в центровете по алпинизъм, на ледените пързалки или да си почивате в топлите басейни. Пояна Брашов е най-подходящ за начинаещи скиори, както и за семейни почивки. Ако желаете на карате нощем, можете да разчитате на добре осветени и поддържани писти, където няма да има тълпи от туристи. Освен всичко друго, курортът предлага невероятно красива природа! Когато искате да си починете, ви очакват гостоприемни заведения, които да са по джоба ви.

Как да стигнете до там: За най-бързо можете да летите до Букурещ. Пояна Брашов е само на 45 минути с кола. Можете също така да хванете влак от гарата в Букурещ за 9 евро.

Средна цена за ски карта: 6-дневна карта струва 103 евро.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

*

Вогел, Словения

Идеално място за семейна почивка или ваканция с приятели е словенският зимен курорт Вогел. Той е част от живописния национален парк Триглав. Курортът разполага с наистина красива ски зона и има чудесна гледка към езерото Бохини. Модерният кабинков лифт прекарва посетителите от брега на езерото до планината за минути. Така скиорите имат достъп до чудесен терен, който предлага достатъчно възможности за уникални спускания. Курортът е подходящ за спокойна почивка. Ако искате да разгледате и красивата столица на Словения Любляна, тя се намира само на час път.

Как да стигнете до там: Полет до Любляна, а след това можете да се придвижите с градски транспорт или да вземете кола под наем.

Средна цена на ски карта: 6-дневна карта струва 133 евро.

За повече информация посетете официалния сайт.

Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

Добра компания по време на ваканцията ви е кредитната карта DSK-Wizz Air . С нея трупате отстъпки за самолетни билети всеки път, когато плащате – независимо дали това се случва при пазаруване в търговската мрежа или за резервация за поредното ви вълнуващо пътешествие с авиокомпанията.

*

Ливиньо, Италия

Безмитната зона Ливиньо предлага отлични възможности за каране на ски и то на много достъпни цени. От края на ноември до началото на май тук е истински снежен рай. Курортът е разположен от слънчевата страна на ломбардските Алпи, недалеч от Сейнт Мориц и в близост до границите с Швейцария и Австрия. Това е най-високият, според надморската височина, курорт в Европа и предлага снежна покривка, когато снегът навсякъде се е стопил. Ливиньо разполага с повече от 31 лифта от двете страни на планината. Общата дължина на ски пистите е 115 км. Най-дългата ски писта е около 4 км. Тя започва на около 3000 м и се спуска до 1800 м – на надморската височина на самия курорт. Освен това след уморителните спускания, ще можете да хапнете и пийнете на много разумна цена.

Как да стигнете до там: Пътувайте до Милано Бергамо и хванете лесния автобусен трансфер до Ливиньо.

Средна цена за ски карта: 6-дневната ски карта струва 181 евро. Можете да вземете дневна карта от 30 евро.

За повече информация посетете официалния сайт.

Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

*

Зьол, Австрия

Зьол е малко селце в Тирол. То предлага достъпни условия за ски почивка, освен това е много подходящо за семейна ваканция и за начинаещи скиори. Курортът е част от Ski Wlet, най-голямата мрежа от свързани ски писти в Австрия. Зьол притежава 120 писти с обща дължина от 250 км, които се обслужват от 12 лифта. В курорта има и крос-кънтри трасета с дължина от 120 км. Препоръчваме ви да отседнете в малка хижа или ски-хотел и да се отбиете в местните ресторанти и пекарни. Вечерта можете да се отпуснете в някой нощен клуб или бар.

Как да стигнете до там: Пътувайте до Залцбург, след което се възползвайте от трансфер до курорта или вземете кола под наем.

Средна цена за ски карта: 6-дневен пас струва 200 евро, а пропускът за каране след 01:00 часа през нощта е само 29 евро.

За повече информация вижте тук.

Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

*

Андермат, Швейцария

Курортът предлага малко по-високи цени, в сравнение с останалите курорти, но за ски в Швейцария са доста изгодни! Андермат се намира на 1444 м надморска височина и предлага първокласни условия за зимни спортове в двете основни ски зони - Nätschen и Gemmstock. Ако пък искате да разнообразите, можете да опитате спускане със шейна, теглена от кучета. Сигурни сме, че ще ви хареса. След спусканията по пистите посетете някой СПА център. Хидротерапията и горещите открити басейни ще ви подарят незабравим релакс.

Как да стигнете до там: Хванете полет до Цюрих, а след това ви очаква 90-минутно пътуване с кола до Андермат, по невероятно красиви пътища.

Средна цена за ски карта: 5-дневен пас струва 225 евро.

За повече информация посетете официалния сайт.

Достъпни ски курорти за зимна ваканция в Европа

Ако вече сте избрали своята зимна дестинация, не забравяйте кредитната карта DSK-Wizz Air. Всеки път, когато плащате с нея, вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air!