Едни от най-добрите кафенета в Париж

  • Едни от най-добрите кафенета в Париж
    Едни от най-добрите кафенета в Париж

Париж и кафенетата вървят ръка за ръка, а в целия град се среща голямо разнообразие от кокетни местенца за сладки приказки и вкусни изкушения.

Независимо дали сте в настроение за модерно място, класическа атмосфера или сте готови за нетипични усещания,  френската столица може да предложи всичко това, че и отгоре.

Приятни пътешествия из парижките кафенета!

Кафене Мерику (Café Méricourt)

Търсите кафене с минималистичен декор? Докато интериорът излъчва светлина и простота, менюто тук винаги е вълнуващо. Опитайте шакшуката, която правят тук. Най-просто казано това са яйца по арабски, които се приготвят с домати, чушки, чесън, магданоз и още няколко интересни подправки. Можете да си поръчате и препечени филийки, намазани с авокадо. Независимо от това дали ще посетите кафенето на закуска или за любимия си брънч (закускообяд), храната тук ще ви се услади!

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 22 Rue de la Folie Méricourt

*

Люстик (Loustic)

Разположено между кварталите Лю Сантие (Le Sentier) и Лю Маре (Le Marais), това закътано кафене се забелязва малко трудно. Откриете ли го и влезете ли в него обаче, ще почувствате една по-специална атмосфера. Тапетите, мебелите, масите - всичко това носи една парижка автентичност. Въпреки малкия си размер еспресо барът Люстик привлича много любители на кафето. Пробвайте го и вие!

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 40 Rue Chapon

*

Ле Павийон де Кано (Le Pavillon des Canaux)

Разположен в сърцето на Басейна Вилет, в 19-ти район, кафенето предизвика любопитството на много парижани. Мястото прилича на голяма къща за кукли, където можете да похапнете във всяка стая, включително и в цветната баня. Препоръчаме ви да се отбиете през уикенда, за да опитате божествения брънч, който сервират тук. Той, в комбинация с хубавото кафе и изгледа към басейна, ще ви накара да полетите в облаците от щастие.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 39 Quai de la Loire

*

Трез о Жарден (Treize au Jardin)

В 6-ти район се намира едно прекрасно кафене. То е удобно разположено в непосредствена близост до Люксембургската градина. Разполага с открита зона за сядане, украсена с цветя, допълващи белите мебели. Трудно е да не се влюбите в това кафене, което предлага вкусна храна и интересни вариации на класическите напитки. Опитайте френски препечен хляб и пиле, сервирано с ябълка на скара, салата с бекон и сирене. Нямаме какво да добавим.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 5 Rue de Médicis

*

Магазин за кафе KB (KB Café Shop)

Сгушен в 9-ти район, този магазин за кафе предлага топли напитки и деликатеси, идеални за следобедна почивка в сърцето на Париж. Можете да забележите мястото отдалеч благодарение на ярко синия открит кът за сядане. Истинските любители на кафето могат да опитат гореща напитка от Бразилия, Кения, Коста Рика или Етиопия, докато се наслаждават на бисквити или други сладкиши. В заведението се предлагат интересни вегетариански лакомства, сред които препечена зеленчукова багета.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 53 Avenue Trudaine

*

Пол и Рамбо (Paul et Rimbaud)

Това е литературно кафене, предлагащо вкусни напитки, сладкиши и добро четиво. То се държи от майка и дъщеря, и двете специалисти в приготвянето на изкусително кафе. Тук можете да почетете красиви стихове в голямата библиотека или да се насладите на музика на живо.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 40 Rue Sedaine

*

Ла Мезон Роз (La Maison Rose)

"Розовата къща" е изключително популярно кафене в социалната мрежа Инстаграм и е посещавано както от местните, така и от много туристи. То е разположено на ъгъла на улица Абрювоар (Rue de l'Abreuvoir) в Монмартър. Розовото място се откроява сред белите сгради, които го заобикалят, така че лесно ще го откриете. Тук се предлагат традиционни френски ястия като пушена пъстърва с картофи и поширано яйце, пушена бурата с моркови и цвекло, както и миди с естрагонов винегрет.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 2 Rue de l'Abreuvoir

*

Жур ду Вело (Jour de Vélo)

"Жур ду Вело" или иначе казано "Ден на велосипеда" е кафене, посветено на всички фенове на колоезденето. Тук те могат да ремонтират своите велосипеди, докато се отпускат с чаша кафе. В кафенето на разположение е механик, така че можете да се насладите на кафе или чай, докато той поправя колелото ви.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 41 Rue de Cîteaux

*

Лю Мусташ Кафе (Le Moustache Café)

Ако искате удобни дивани, в които да потънете, старомоден горещ шоколад, светъл стъклен покрив и котки за компания, "Мустакатото кафене" е вашето място! То е дом на 10 котки и посреща гости, включително деца над четири години, в пространство, подходящо за животни, където да похапнете вкусни сандвичи и да се заредите с доза ароматно кафе.

Едни от най-добрите кафенета в Париж

Адрес: 10 Rue Raymond Aron

***