Глемпинг в Европа – къде и как?

  • Глемпинг в Европа – къде и как?
    Глемпинг в Европа – къде и как?

Какво е глемпинг? Това е място, на което къмпингът среща удобствата на добрите хотели.

Представете си уютна палатка сред природата с меко легло, баня и всичко, което ви е необходимо за една спокойна почивка. Този нов начин на пътуване вече завладя цяла Европа. Ние, заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-WizzAir, ви предлагаме най-свежите места за глемпинг, които да посетите на Стария континент!

1. Ons Buiten в Холандия

Ons Buiten буквално означава "заедно извън". Това е самата философия на глемпинга – да ви осигури всички удобства навън, сред природата. Това приказно място се намира в сърцето на Осткапеле и само на 2 км от плажа, а в допълнение предлага глезотийки като: плувен басейн, сауна, спа център, ресторанти и детски площадки. Районът  предлага и множество интересни туристически маршрути. Мястото е подходящо както за семейства, така и за приятелски компании.

Цена: 24 евро на нощ за 2-ма души.

Глемпинг в Европа – къде и как?

Глемпинг в Европа – къде и как?

За да стигнете до тази глемпинг локация, вземете полет на WizzAir от София до Айндховен. След това можете да си наемете кола и за около 2 часа ще сте на мястото.

***

2. Azienda Agricola Villarè в Италия

Глемпингът е разположен в пристанищния град Месина, в Южна Италия. Мястото, в което ще отседнете, прилича на голям балон. Изработен е изцяло от рециклируеми материали, пожароустойчив е и има вентилационна система. За закуска можете да хапнете домашни яйца, плодове и други вкусотийки. Най-прекрасният момент обаче идва с падането на нощта, когато можете да наблюдавате звездите, докато си лежите във вашия балон. Не мислете обаче, че няма какво да правите тук. Районът е известен със своя зехтин и  различни видове хляб, така че можете да научите интересни факти за процесите на тяхното производство. Докато сте там, можете да разгледате Йонийските острови и величествения вулкан Етна.

Цена: 120 евро за 2-ма души на вечер.

Глемпинг в Европа – къде и как?

Глемпинг в Европа – къде и как?

Ако искате да посетите Azienda Agricola Villarè  в Италия, изберете полет на WizzAir от София до Неапол. След това вземете влак до Месина,  с продължителност на пътуването между 6-7 часа. Цената е около 25-30 евро на човек в една посока.

***

3. Cloud House Farm Yurt в Испания

Искали ли сте някога да отседнете в юрта, разположена в красива дъбова гора? Е, можете да го направите в глемпинг Cloud House Farm Yurt, който се намира близо до Магала. Освен красотата на природата, тук ще имате собствена тераса с гледка, кухня и баня. Освен това енергията, която ще използвате, идва директно от слънчевите панели. Този глемпинг е една истинска бохемска приказка. Не пропускайте да разгледате района на Андалусия, както и градовете Ронда и Марбея.

Цена: 70 евро за 2-ма души на вечер.

Глемпинг в Европа – къде и как?

Глемпинг в Европа – къде и как?

Мястото ще ви се стори още по-привлекателно, след като разберете, че WizzAir има директни полети от София до Малага.

***

4. Hunza Ecolodge в Унгария

Глемпингът се намира в град Бодоябер, Южна Унгария, и предлага на своите гости различни помещения за настаняване: величествена палатка, къща на дърво и открити пространства, на които желаещите могат да опънат своите палатки. Тук ще сте оградени от свежа гора и ще можете спокойно да се насладите на почивката си. Ако ви омръзне да се излежавате, посетете град Печ, известно с лозята си. Разходете се покрай река Дунав или посетете някой от многото минерални извори в района.

Цена: 42 евро за 2-ма души с включена закуска или 55 евро без закуска в дървената къща.

Глемпинг в Европа – къде и как?

Глемпинг в Европа – къде и как?

За да стигнете до това приказно място, хванете полет на WizzAir от София до Будапеща. След това вземете влак до Бодоябер. Продължителността на пътуването е 3 часа, а единичен билет е около 10-12 евро.

***

5. Portugal Yurt Retreat в Португалия

За да намерите баланс за ума и тялото си, посетете глемпинг Portugal Yurt Retrea, който предлага и занимания  с йога. Намира се на остров Мадейра. Най-добре е да дойдете тук през лятото, когато ще можете да медитирате и да тренирате сред природата. Тук ще спите в просторни дървени юрти, в които ще откриете своята хармония. Разходете се из местното градче Педрогао Пекуено. Потопете се в горите Лаури-Силва. В тях ще видите представители от семейство лаврови, сусам, махагон и дори желязното дърво. Тези видове заемат голяма част от острова и са в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Цена: 50 евро за 2-ма души на вечер.

Глемпинг в Европа – къде и как?

Глемпинг в Европа – къде и как?

Изберете полет на WizzAir от София до Лисабон. След това можете да летите оттам директно до Мадейра.

Глемпингът в Европа става още по-достъпен с надеждната кредитна карта DSK-WizzAir. С нея трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

***