Изкачете се по горската кула в Дания

  • Изкачете се по горската кула в Дания
    Изкачете се по горската кула в Дания

Най-накрая грандиозната, спираловидна, горска кула в Дания е отворена за посещения!

Невероятната горска кула е разработвана почти две години. Проектът ѝ прилича на съоръжение, излязло от приказките, което сякаш никога не би могло да бъде създадено наистина. Сега обаче кулата е официално открита и на живо е още по-впечатляваща.

Тя представлява дървена наблюдателна кула, гледаща към красивата гора Гиселфелд, изпълнена с хълмове, езера, влажни зони, ливади и потоци. Строителите на кулата се надяват, че ще изкушат посетителите да се връщат тук  отново и отново, за да наблюдават красотата на природата през различните сезони.

Горската кула има издигната, спираловидна пътека без стъпала, което означава, че е достъпна за всики, които искат да се изкачат по нея. За построяването ѝ са използвани стомана и местен дъб, за да може максимално да се слее с околната среда. Пътеката дори се движи около стволовете на дърветата.

Изкачете се по горската кула в Дания
Снимка: Rasmus Hjortshoj

Докато се изкачвате, гледките от кулата непрекъснато ще се променят. Точно за това мястото е истинска мечта за фотографите. Когато се изкачите на върха на кулата, ще се намирате на 140 м. надморска височина. А при ясно време ще можете да видите чак до Копенхаген и Малмьо.

Спираловидната кула бе открита за обществеността на 31 март 2019 г., като в първия си ден бе посетена от 2500 души. Всеки, който вече се е докоснал до нея, споделя, че крайният резултат оправдава дългото чакане. Той дори надмина очакванията на създателите на това удивително съоръжение.

Билетът за кулата струва около 1,30 евро. Тя е отворена за посещения всеки ден от 10 часа сутринта.

Горската кула е част от най-големия датски приключенски парк - Camp Adventure. В него можете да откриете още въжени тролеи и курсове по катерене из околните гори.

***