Как да прекараме 24 часа в Генуа?

  • Как да прекараме 24 часа в Генуа?
    Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Често пренебрегванa от търсещите слънце туристи, които бързат да стигнат до живописното Портофино или до  цветните селца на Чинкуе Тере, Генуа остава малко встрани от прожекторите.

Тя обаче е един от най-значимите и недооценени исторически градове на Италия. Генуа е родното място на откривателя Христофор Колумб, тук е създаден първият футболен отбор на Ботуша и именно в този град е измислено пестото.

Генуа е сгушена между планините и морето, така че времето тук през цялата година е меко и прекрасно. В града ще откриете всичко, от което един пътешественик се нуждае: история, култура и обилна местна кухня.

Вижте нашето предложение как да прекарате 24 часа в италианския град.

Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Какво да посетите?

Разходката ви може да започне от старото пристанище (Порто Антико), което е истински оазис от крайбрежни ресторанти и барове. На него се намира и най-големият Аквариум в Европа. За да се докоснете до вълшебната атмосфера на града, се разходете до Пиаца де Ферари и величествения фонтан. Отделете си време просто да се любувате на заобикалящите ви сгради в стил ар нуво. Това е сърцето на града и със сигурност ще ви омае!

Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Разходете се по улица Данте и тя ще ви отведе до едноименния площад. Там се издигат двете перфектно запазени кули на Порт Сопрана. Тук се намира и къщата, в която като дете е живял Христофор Колумб.

Два от най-известните дворци - Палацо Росо и Палацо Бианко са превърнати в художествени галерии. В тях можете да видите творби на: Ван Дайк, Караваджо и Веронезе. Не пропускайте да се изкачите до панорамния покрив на Палацо Бианко, където се открива една от най-впечатляващите гледки към града.

Какво да хапнете?

В Генуа са майстори на фокачата (традиционен италиански плосък хляб). Тук тя се сервира с дебела коричка, поръсена със зехтин и сол. Най-често се предпочита за закуска като допълнение към капучиното.

Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Ако обичате денят ви да започва с кафе, отидете рано на Площад „Ербе“, за да видите как градът да се събужда. За обяд можете да изберете някое малко семейно ресторантче. Поръчайте си пържена риба, морски дарове и маслини. Не пропускайте да опитате и паста и класическо песто Дженовезе.

Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Ако за вечеря искате нещо по-изискано, посетете ресторант Zeffrino. Той се намира на метри от къщата на Христофор Колумб. Тук ястията и обслужването са по-висок клас, така че имайте предвид, че и цените са по-солени от нормалното. Ако сте решили една вечр да се поглезите в Генуа, няма да съжалявате за избора си.

Какво да пийнете?

След дългата разходка през деня, вечерта можете да се отбиете в бар La Tantana, който е разположен на брега на морето.

Генуа е и дом на изискана селекция от винени барове. През нощта столовете и масите им се разпръскват по тротоарите на Пиаца дел Ербе, Виа Сан Донато и Виа Сан Бернардо. Хубавото вино се сервира в компанията на местни сирена, а от вас се изисква само да намерите приятна компания, с която да споделите очарованието на Генуа!

Как да прекараме 24 часа в Генуа?

Приятни мигове в Италия!

***