Най-добрите градове за лятна почивка в Италия

  • Най-добрите градове за лятна почивка в Италия
    Най-добрите градове за лятна почивка в Италия

Планирате лятно пътуване до Италия? Вижте кои са градовете с най-добри метеорологични условия за целта!

Италия е страна с целогодишни добри условия за туризъм, въпреки че късната пролет и ранна есен са два от най-добрите моменти за посещение. Това е така, защото тълпите от посетители са по-малки и времето е по-меко. Ново проучване на италианския финансов вестник "Ил Соле 24" се опита да класира времето във всички 107 провинциални столици на страната. Проучването взима под внимание фактори като: годишни валежи, мъгла, относителна влажност, брой екстремни метеорологични явления и преобладаване на освежаващ летен бриз.

Ако планирате пътуване до Италия това лято и искате да се порадвате на слънце, летен бриз и ниска влажност, можете да се насочите към първенеца в класацията - крайбрежния град Империя на Италианската Ривиера. Той може да се похвали с най-добри метеорологични условия.

Най-добрите градове за лятна почивка в Италия

Известен е със своето шикозно пристанище и средновековен град, а вече и с най-благоприятното време за лятна почивка. Разположен между Генуа и френската граница, той постига отлични резултати по всички фактори, особено по брой на слънчевите часове, летен бриз и топлина.

Не е изненадващо, че първите пет града в класацията се намират по крайбрежието. На второ място е Катания - пристанищен град и община в Сицилия, който също може да се похвали с много слънчеви дни. На трето място е град Пескара в Южна Италия, в който високите температури и слънцето също са в изобилие. Четвърто място е за пристанищния град Бари в региона Пулия, който напълно незаслужено е пренебрегван от туристите. Пети в класацията е тосканският пристанищен град Ливорно.

Най-добрите градове за лятна почивка в Италия


Изчерпателният доклад дава информация за: града с най-много слънчеви часове (Сиракуза), най-горещия град (Ена) и този с най-много се наводнения (Л'Акуила). Пълното класиране на италианските градове можете да видите тук.

***