Зимни забавления и атракции в Европа

  • Зимни забавления и атракции в Европа
    Зимни забавления и атракции в Европа

Кой каза, че зимата е скучна и не предлага толкова много забавления, колкото лятото?

Напълно готови сме да оборим това твърдение и да ви отведем до най-невероятни места в зимна Европа! Заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air сме подбрали зимни атракции, в които ще се влюбите. Вижте кои са те и как да превърнете зимното си пътешествие в истинско приключение!

Потопете се в топлите минерални извори

Ако искате да се стоплите, тръгнете към Будапеща, Унгария. Не забравяйте да си вземете и банските, за да се потопите в най-голямата лечебна баня в Европа - къпалня „Сечени“. Тя разполага с 15 закрити минерални извора и 3 открити басейна, захранвани от два горещи извора. След това можете да се отдадете на приятен масаж или да посетите сауната. Ако топлите минерални бани ви харесват, отбийте се и до Синята лагуна в Исландия, термите на Сатурния в Италия, арабските бани в Испания или термалните басейни във Валс, Швейцария.

*

Насладете се на обиколка с кучешки впряг

Малко преживявания могат да се сравнят с удоволствието да препускате сред бели планини, заснежени гори, далеч от цивилизацията, теглени от шейна и впрегнати в нея хъскита. Това може да ви се случи, ако посетите финландския град Куусамо. Той се намира много близо до руската граница, дълбоко в ледената пустиня на Арктика. Заедно с кучетата ще прекосите замръзнали езера, където можете да видите елени, лосове или други горски обитатели.

Зимни забавления и атракции в Европа

*

Опитайте местната кухня

Един от най-приятните моменти по време на пътешествието е запознаването с местната кухня. През зимата тя е още по-апетитна и засищаща. Опитайте вурстчетата в Германия, сладките палачинки в Англия, вкусния пудинг в Копенхаген, кнедлите в Полша и още много вкусотийки. Избирайте малките ресторантчета, в които ходят местните. Опитайте уличната храна и се наредете на най-дългата опаша на коледния базар в града. Повярвайте – заслужава си! Вкусовете и ароматите, които опитате, винаги ще ви напомнят за Коледа.

*

Посетете коледните базари

Какво е Коледа в Европа без традиционните празнични базари?! Само разходката по улиците на Прага, Виена, Мюнхен, Лондон, Колмар, Талин, Брюксел, Загреб и много други градове ще ви зареди с коледно настроение! Порадвайте се на украсата, светлините, аромата на греяно вино и вкусни лакомства. Купете уникални, ръчно изработени подаръци на близки и приятели. Усетете духа на Коледа!

Зимни забавления и атракции в Европа

*

Включете се в местните традиции

Ако по празниците ще бъдете в Европа, то тогава се включете в местните традиции. Така не само ще се забавлявате, ще се почувствате като част от общността, но и ще научите много нови и интересни обичаи. Пейте, танцувайте, изработвайте сладки, украсете елха, присъствайте на запалването на светлините – всичко това е част от магията на Коледа. В някои градове, като белгийския Брюж например, ежегодно се провежда Фестивал на ледените скулптури. Можете да го посетите както със семейството си, така и с приятели. Не пропускайте да опитате и някой леден коктейл. В Амстердам и Лион можете да се потопите във Фестивала на светлините. Градовете сякаш оживяват, озарени от хиляди лед светлини!

*

Гледайте китовете под Северното сияние

Тази магическа гледка можете да видите само в Норвегия. Там ще можете да се любувате на величествените китове и на уникалното Северно сияние! През деня си отделете време за наблюдение на морския свят. Ако имате късмет, можете да зърнете и делфини, които изскачат над водата. Вечер започва истинската симфония от цветове – зелено, синьо, жълто, които пробягват над вас. Това е Северното сияние, което само в Норвегия е толкова наситено и впечатляващо.

Зимни забавления и атракции в Европа

*

Отидете на хижа в планината

В Европа има безброй хижи, които хем са леснодостъпни, хем предлагат уют и всички удобства за приятна почивка. В Словения и Италия ще намерите хижи на много достъпни цени, в които ще си почивате след снежните разходки или ски спускания в планината. Те са чудесен вариант за спокойна семейна почивка или за парти с голяма приятелска компания. Докато сте в хижата, ще можете да се наслаждавате на най-различни зимни спортове и веселбата в снега никога няма да спира. Ако искате да сте в центъра на събитията, изберете хижа в Швейцария или Франция. Там цените са по-високи, но и качеството на пистите и хижите е доста по-добро!

*

Направете си иглу

Да, това не е шега. Съвсем възможно е сами да си направите иглу, в което да прекарате нощта. Тази атракция е особено популярна във френските Алпи. Първо ще бъдете заведени на доста отдалечено място, след това ще получите няколко безценни съвета за строителството на иглу и накрая ще трябва да се справите с всичко сами! За финал ще можете и да пренощувате в иглуто, което сами сте си изградили!

Зимни забавления и атракции в Европа

Ако и вие искате да се насладите на нашите предложения за зимни забавления, доверете се на иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air. Заповядайте в клоновете на Банка ДСК или на промо-щандовете на картата на партерния етаж в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“ в София, както и на двата терминала на летище София. Там ще можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаване на удобната карта. Пазарувайте и пътувайте изгодно – възможно е!