Tърсене по
  • АТОМ Хореографски серии #3
    АТОМ Хореографски серии #3

АТОМ Хореографски Серии е платформа за международен обмен на танцови артисти. Това е среща на млади танцьори и хореографи, които си сътрудничат, експериментират, обменят и реализират идеи по време на 10-дневен интензивен тренинг - от 31 август до 9 септември, завършващ с танцов спектакъл на 10 септември в София.

Може да се запишеш за 1, 3 или 5 танцови класа, а за участие в целия танцов курс ➠ early bird билети и отстъпка за студенти.

Как да се запишеш?
Попълни апликационната форма тук.

Краен срок за записване 28 август!

1 танцов клас = 30 лв.
3 танцови класа = 60 лв.
5 танцови класа = 90 лв.
Студентски = 150 лв.
Early Bird = 200 лв. (до 31 юли)
Стандартен пас = 300 лв.

Специален билет за танцьори, вече участвали в целия период на Серии#1 или #2 = 150 лв.

Тази година в Хореографски Серии#3 фокус ще има и върху РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИКИ в сферата на съвременния танц. Паралелно на танцовите класове, гостуващите продуценти от партньорските ни организации ще предадат конкретни знания и специфични методи за въвличане на аудиторията по интерактивен начин.

А освен това ще развием и нов за Сериите формат – БЪРЗИ СРЕЩИ С ОТВОРЕНО ЗАПИСВАНЕ. Идеята е всеки желаещ от сферата на съвременния танц да има възможност да се запознае лично с всеки от гостуващите хореографи и продуценти, за да развие собствена мрежа от контакти. Запазете си датата 11 септември, а скоро ще пуснем инфо как ще протече записването.

ПРОГРАМА 
Пълен танцов тренинг: 31.08. - 9.09.2019
Отворени танцови класове: 31.08. - 1.09.
Представяне на танцовите парчета: 10.09.2019
Бързи срещи: 11.09.2019*

Записване за бързи срещи - 1.09. - 10.09.2019 - register@atomtheatre.info

В третото издание са поканени танцьори, хореографи и продуценти от:
★ САЩ
★ Израел
★ Великобритания
★ България.

Партньори:

Manchester Dance Consortium (Великобритания)
Momentum: New Dance Works (САЩ) 
The O'Shaughnessy at St. Catherine University
Suzanne Dellal Centre מרכז סוזן דלל (Израел) 
Moving Body Festival (България)

ГОСТУВАЩИ ПРОДУЦЕНТИ И МЕНТОРИ В ПРОГРАМАТА:

Bridget Fiske (Manchester Dance Consortium) - като артист, се стреми да отговори на основните условия за това как възприемаме, изживяваме и съжителстваме в света: ангажирайки се с това, което ни предизвиква от една страна и това, което смятаме за прекрасно - от друга. Осемнадесетте години опит в съвременния танц и интердисциплинарното сътрудничество в международен план, отразяват философията и формират отзивчивостта, придобитите усещания, опит, дискурс и строгост да заемат централно място в нейната практика.

Sarah Holcman (Suzanne Dellal Centre for Dance) е танцьор, културен мениджър, независим куратор и продуцент, работещ основно в съвременния танц и пърформанс. Понастоящем е директор на програми и международни отношения в „Suzanne Dellal Centre for Dance“ в Тел Авив и съветник за партньорства и обмени в „Kelim Choreography Center“.

ХОРЕОГРАФИ:

Joseph Lau (Manchester Dance Consortium, Великобритания) - независим артист в сферата на танца и театъра, който работи като изпълнител, хореограф и фасилитатор. В хореографската си работа се съсредоточава около три области на изследване, а именно: памет, дизайн на изразителното тяло и на пространството и политика.

Herb Johnson III (САЩ) - познат още като J Dot TightEyex. Хърб танцува кръмп и в хореографската си кариера е работил със звезди като Джъстин Тимбърлейк, G-Eazy, team iLuminate от Америка търси талант. В момента преподава "Улични и танци" в Университета в Минесота. Създава квартета StagNATION, в който танцува с прочутите кръмп танцьори Моник "Encore" Бенсън, Влад "7Starr" Лаурор и изгряващата звезда Едуард "Stain" Лукас.

Shira Eviatar (Израел) – независим артисти и хореограф, базиран в Тел Авив. В своите практики тя кани танцьорите да „имигрират“ от познатото и да наблюдават това, което е вътре в тях, в умовете им; какво приемат за даденост и идва като естествено движение.

Stefaniya Georgieva (България) – хореограф и творчески директор на ATOM THEATRE. Тя проявява изключително любопитство към концепцията за колективното тяло, движението и ума. Тя го изследва във всичките ѝ аспекти чрез своите хореографии, като често работи в контекста на пространството.

Iskra Prodanova (България) - е изпълнител, хореограф, преподавател по танц и организатор на събития в сферата на изкуството и културата. Завършила е хореография във Варненския Свободен Университет и оттогава развива техниката си, като посещава различни танцови ателиета, водени от фигури като Диего Агульо, Дорис Улих, Филип Сер, Давид Замбрано, Лесли Бейкър, Кристиян Бакалов, Галина Борисова и др. Тя е съосновател и артистичен директор на Moving Body Festival.



Повече информация за проект АТОМ Хореографски Серии тук.

Онлайн формуляри за участие в проекта през септември тук.


Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC
Проектът се осъществява с подкрепата на Посолството на Израел в България, Goethe-Institut Bulgarien, Dance Station Bulgaria, Фото-Корпус / Photo-Corpus, Derida Stage / Сцена Дерида
Медийни партньори са: Лицата на града, Peika.bg, Младите успели българи.