Tърсене по
  • After Fest – безплатен музикален фест на Витоша
    After Fest – безплатен музикален фест на Витоша

Хижа „Момина Скала”, София, Природен парк „Витоша“


Музика на живо, планински преходи и многобройни уъркшопи на Витоша – това е “After Fest”!


В три поредни дни – от 3 до 5 септември включително, на поляната до хижа „Момина скала“ в Природен парк „Витоша“ ще се състои “After Fest” – единственото музикално събитие, което събира вече доказали се имена на музикалната сцена в България и чужбина, както и някои от най – изявените и активни млади музиканти у нас.

Освен богатата музикална програма, включваща както актуални и познати, така и нови и свежи имена (Jeremy?, Oratnitza, SmallMan, Southwick, So Called Crew, Dead Man’s Hat, Vlada Tomova, Belonoga, Lady&Gents, Out In Space, Krekhaus Jam и Nu/Ance) организаторите ще предложат и много атрактивни дневни занимания – и в трите дни от 12 ч. на обяд всеки ще има възможността да се включи в уъркшопите за малки и големи, включващи куклен театър, литературни четения, занаятчийство, цирково изкуство, йога, беседи, аюрведа, ръкоделие, хенд мейд базар и още много изненади за всички посетители на фестивала. Самата местност е и изключително удобна като разположение и отправна точка за неуморните планинари – връх Камен дел е съвсем наблизо, а Боянският водопад е на по-малко от час ходене пеш.


Именно заради това “After Fest” е чудесна възможност за всеки да посети културно събитие на открито, в почивните дни преди Официалния празник за Деня на Съединението на България (събота, неделя и понеделник) заедно със семейството си в невероятната и спокойна атмосфера на Витоша, откъснат поне за малко от забързаното градско ежедневие.

До локацията има градски транспорт (автобус №63) – факт, който прави “After Fest“ наистина достъпен!

Ще бъдат осигурени велогардероб, два бара за напитки, място за хранене с аюрведична, вегетарианска, стандартна месна кухня и домашни кексове и сладкиши, къмпинг място, еко тоалетни, хамаци, обособен палатков лагер в непосредствена близост до фестивалната зона за всички желаещи да споделят “After Fest” емоцията и преживяването докрай и да пренощуват под звездите в планината.


Единственото условие е след 22 ч. лицата под 18 години да бъдат с придружител като декларации за придружител ще могат да се попълват и при служителите на входа.

Концертната част и в трите дни започва в 18 ч.
Не се допуска внасяне на оръжие и бутилки в зоната на фестивала!

Line Up:
03.09.2016 г. -  SmallMan, Oratnitza, Vlada Tomova, Belonoga
04.09.2016 г. -  Southwick, Lady&Gents, Out In Space, So Called Crew
05.09.2016 г. -  Jeremy?, Krekhaus Jam, Nu/Ance, Dead Man’s Hat

Изпълнители:
Jeremy?: най-популярната и търсена рок група в България напоследък. Живите им изпълнения са експлозивна смес от светлинни ефекти, запомняща се сценография и наелектризиращо присъствие. Освен с препълнени клубове на всичките си участия, групата вече може да се похвали  с дебютния си албум и запомнящо се подгряване на легендарните Queen на три от концертите  им.
Влада Томова: наричана “музикална посланичка на съвременна България” е завладяващ етно изпълнител, с бързо нарастваща популярност на международната музикална сцена. Съчетанието от традиционни фолклорни мотиви и съвременни аранжименти и авторски композиции я отвежда на едни от най-престижните музикални сцени (Карнеги Хол, Международния Джаз Фестивал в Монреал и др.).
Оратница: най-успешната и разпознаваема българска група извън страната. С два издадени албума, изпълнени с оригинални интерпретации на традиционните балкански ритми, пречупени през електронни акценти (dubstep, drum & bass), групата се нарежда сред хедлайнерите на повечето европейски фестивали през последните няколко години.
SmallMan: една от култовите групи на българската музикална  сцена с 15-годишна история, 3 издадени албума и редица участия на европейски фестивали. Хипнотизиращите им композиции и визия (отличаващи се с дълбоки вокали, гайда и кавал) са съчетание от тежък експериментален звук и магнетично присъствие, балансирани от вдъхновени прочити на балканския фолклор.
Белонога: Белонога, a.k.a. Гергана Димитрова, е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. Особено с Ева Квартет в последните 12 години тя участва в редица вокални проекти с музиканти от цял свят. Една нова, странна и изключително богата на емоции музика - диалог между архаичната култура на аборигените и пигмеите с мелодиката на българската песен. Основата - човешкият глас - търси директната връзка между тях в музикален свят без граници.
Krekhaus Jam: се открояват като една от най-смелите, бързо развиващите се и впечатляващи със сценично поведение и авторски песни банда, на българската музикална сцена. След запомнящи се участия във всички големи софийски клубове и няколко фестивала, групата организира първото си европейско турне.
Dead Man’s Hat: млада инди-рок банда, която е добре позната на българските слушатели от честите им и запомнящи се участия на родната клубна сцена. От скоро могат да се похвалят с втория си сингъл „After midnight”, както и с участието си на популярни фестивали.
Lady & Gents: единствена по рода си в България ska - jazz формация. С разнообразен репертоар от джаз стандарти, преработени през ска звучене, въвличащо присъствие на сцената и неустоими женски вокали те се очертават като открояващ се участник на клубната сцена.
SouthWick: иновативна жанрова смес от фънк, соул и хип-хоп, с което се открояват като едно от най - любопитните явления в музикалния живот през последните години. Повлияни от класиците на американския фънк, групата прави впечатление с прецизно отношение към сценичното си шоу и звук.
Out in Space: група млади изпълнители, които са обединени около хип-хоп традицията, разчупена с фънк ритми и нежни вокали. Групата е известна с това, че използва инструментален съпровод , вместо DJ.
So Called Crew: една от най-популярните и развиващи се хип-хоп формации през последните години. Отличаващи се с текстове, които третират актуални проблеми и запомнящи се бийтове, момчетата не оставят място за съмнение, че са разпознаваемото лице на последната вълна качествен хип - хоп в България.
Nu/Ance: бързо развиваща се алтернативна банда, която само за две години събира ентусиазирани отзиви, както от фенове, така и от музикални критици. Сред безспорните им постижения се нареждат: видеоклип с над  10 000 гледания, над 18 собствени композиции, първо място на конкурс за авторска рок песен, както и участие в най-стария рок фестивал Гитариада.

Транспорт до фестивала:
Градски транспорт до златните мостове и по маркирана пътека до х. Момина скала (около 15мин. пеша):
Маршрутка 12 - Директна линия цена: 2,50 лв - пл. Руски паметник - парк Витоша, местност Златните мостове" и по пътеката до х.Момина скала с табела “After fest”. (обща продължителност около час)
интервал на движение: 30 минути ;
При струпване на по-голям поток, може да договорите с шофьора, да извика допълнителна кола до 15 мин. начален час: 08:00 ч. Краен час: 18:00 ч.
Автобус 63 (празнични дни) Бул. Цар Борис III - Златните мостове (Витоша)/ цена: 1,60 лв Подробно развисание от тук: https://www.sofiatraffic.bg/bg/tran... час на тръгване: 6:34 / 7:05 / 7:40 / 8:15 / 8:30 / 8:50 / 9:25 / 10:00 / 10:35 / 11:10 / 12:05 / 12:45 / 13:25 / 14:10 / 14:50 / 15:30 / 16:12 / 16:22 / 17:32 / 18:07 / 18:42 Златните мостове (Витоша) - бул. Цар Борис III - час на тръгване: 7:23 / 7:58 / 8:33 / 9:08 / 9:43 / 10:18 / 10:38 / 11:13 / 11:53 / 12:33 / 13:18 / 13:58 / 14:38 / 15:20 / 16:00 / 16:40 / 17:15 / 17:50 18:25 19:05 19:45
Зелена линия Витоша (празнични дни) - безплатно Стадион "Васил Левски" - Златните Мостове - час на тръгване: 08:00 / 09:00 + Златните Мостове - Стадион "Васил Левски" - час на тръгване: 17:00 / 18:00
За любителите на дългите разходки има обходни маршрути, информация за тях може да намерите в сайта на Парк Витоша.
After fest споделено прибиране.
Всички знаем ,че хубавата музика върви и с хубави напитки. Организаторите са се погрижили и за това. На зоната на фестивала ще можете всеки от дните след 21 ч. на “мястото за споделено пътуване” да се организирате по “комшийски”. И да си поделите такси на фиксирани цени по квартали. Цените ще бъдат обявени на място в рамките на 5 до 10 лв на човек.


Нощувки:
За най- запалените фестивалци - Безплатен къмпинг на място ( ако си носите палатка ) На 700 м от фестивалната зона - хижа Планинец - телефон за резервации: +359892966393

Работилнички за деца:
Кога? - 03.09 (неделя) и 04.09 (понеделник) от 13:00 - 14:30
Къде? - Творилница
Какво? - ”Направи си сам работилница с Деяна“ -цветя от салфетки и огърлици с мъниста от солено тесто за деца от 3 до 33г.
Водещ: Деяна Петрова
Пространство за споделяне опит и вдъхновения.

Кога? - 04.09 (неделя) и 05.09 (понеделник) от 15:00 - 16:30
Къде? - Творилница
Какво? - "Маски сред гората с Радост" - ще занимава малчуганите над 5 години с направата на различни интересни фестивални маски. Местата са ограничени. Предварително записване на информационна шатра.

Кога? - Всеки ден от 13:00-15:00
Къде? - Информационна шатра
Какво? - Доброволците от Фондация "П.У.Л.С."и Младежките клубове "П.У.М.А.С." и "Да Бъдем приятели" - гр. Перник ще представят дейността си и ще ни разкажат малко повече за превенцията от ХИВ.

Кога? - 05.09 от 13:00 - 14:00ч.
Къде? - Театрална зона
Какво? - Improduce me! академията гостува  на поляната на After fest за една творческа After забава.
Докато се забавляваме, изучаваме импровизационни похвати, разиграваме сцени, анализираме добри и лоши примери.
Участниците могат да научат повече за театъра, сценичните форми на изява и разнообразните жанрове на изкуството, свързани с импровизаицята.
Водещ: Николай Димитров
 
Кога? - 05.09 от 14:30 до 15:30
Къде? - Театрална зона
Какво? - Ателие” Шекспир и популярната музика “- Шекспировото творчество, разбира се театрално, но също и поетично, е неразривно свързано със световната популярна култура, и по-специално с популярната музика, включително и българската. Най-напред ще се разходим набързо през историята на тази връзка, като си  припомним някои от най-ярките парчета. След това ще погледнем няколко шекспирови текста, на английски и на български, и ще помислим, всички заедно или в по-малки групи, как можем да ги използваме, за да създадем музика: адаптиране и аранжимент или пълно претворяване и импровизация по идеите, които се съдържат в текста. Носете си инструменти, или се уговорете с някой от музикантите да ви заемат;)
Водещ: Георги Няголов

Кога? - Всеки ден от 13:00 до 18:00
Къде? - Творчески кът
Какво? - “Art and fest”- Творилница
Questland и Art and Blog те предизвикват! Разгърни своя творчески потенциал ! Създай си After fest артикул с уникална щампа, собственоръчно. Остави своя отпечатък във времето за по-дълги After fest спомени. Организаторите са се погрижили  да имаш всичко необходимо на място, за да твориш с печати от линолеум и бои върху тениски, шапки или кърпи. (До изчерпвяане на количествата) Всеки закупен артикул ти дава право на участие в томболата за дневна награда - ваучер за игра в Questland escape room.

Кога? - Всеки ден от 13:00 до 19:00
Къде? - Гейм зона за пораснали деца
Какво? - “After beer day ”
- 1,2,3 ...на “After fest” иди , пий и спечели!  1,2,3 от вас ще си тръгнат с цветен облак от Парашутка, а три отбора ще спечелят -  50% отстъпка за игра в Room66. Научи как да спечелиш мечтата на всеки любител на релакса под открито небе или голяма доза забавление за теб и твоите приятели от информационната шатра на фестивала.
 
На разположение на гостите са :
Кога? - Всеки ден
Къде? - Хамачена градина
Какво? - After отмора под сенките с гостите ни от Пловдив, които ще ви покажат как се бичи истински Айляк на хамак

Кога? - Всеки ден
Къде? - Релакс зона
Какво? - Парашутки на разположение на гостите за почивка - Където не само ще се насладите на комфорта на парашутките , а ще можете да си спечелите една.
Как? Като напишеш своето оригинално “Афтър фест” позитивно послание върху специалната After fest парашутка.  Повече информация от нашия аниматор на място.

Кога? - Всеки ден
Къде? - Афтър фест базар
Какво? - Тениските на Goloka ще красят и трите дни на феста. Както и прекрасните ръчно правени бижута, картинии сувенири от подбраните ни български творци.

Няколко бара за бира, както и коктейли и твърд алкохол от Бар Без Край, Хапване от свежите “Фреш ъп “сандвичи и пресни плодове , а Караван Китчън ще се погрижат за готвените манджички.

Обособена неохраняема къмпинг зона. Химически тоалетни.
Кът за “споделено After fest прибиране” - с фиксирани цени на таксита по зададени маршрути

Медицински пункт от “Университетски спасителен отряд”


Вход свободен!

Очакваме Ви!

Повече информация тук.
Събитието във Facebook може да следите тук.