Tърсене по
  • Banff Mountain Film Festival идва в София
    Banff Mountain Film Festival идва в София

Banff Mountain Film Festival World Tour идва в София на 22 и 23 Февруари 2017


За четвърта поредна година Banff Mountain Film Festival World Tour ще донесе духа на приключенията и планинската култура в България. Тази година световното турне включва най-добрите планинарски филм, разкриващи удивителeн режисьорски талант пред публиката в целия свят. Първата спирка на фестивала в България по традиция е София. През топлите месеци Юни и Юли, ще следват прожекции и във Варна и Пловдив.


Със спирки в над 400 общности и 40 страни по целия свят, тазгодишната обиколка, включва колекция от най-вдъхновяващите, екологично обвързани и приключенски филми от фестивала.


Пътувания до екзотични дестинации и отдалечени култури, среща със спортове, заредени с адреналин, Световното турне на 2016/2017 е вълнуващо и провокативно откриване на света на планината.


Най-хубавата страна на това да си домакин на Световното турне, е възможността да видиш толкова много любители на спортовете на открито на едно място, да ги вдъхновиш за нови приключения и заедно да споделите любовта си към планината“, казват организаторите от XCoSports. „Винаги виждаш стари приятели и създаваш нови такива по време на фестивалните дни. Това е най-страхотната част“.


Не пропускайте да станете част от двете филмови вечери на Banff Mountain Film Festival World, наситени с духа на приключенията и природата на 22 и 23 Февруари от 20:00ч. в Синема Сити, Парадайз Мол.


Филмите:

„Metronomic („Метрономик“) – Високо над Gorges du Verdon, група от талантливи музиканти и атлети изпълняват симфония, изпълнена с енергия и посветена на риска. Това е химн, който слива визуалното представяне и съзерцателната поезия в чисто забавление.


„Young Guns („Млади пушки“) – Запознайте се новите лица в катеренето – 14 годишната Ашима Шираиши и 15 годишният Кай Лайтнър. Преминали отвъд зоната си на комфорт, Кай и Ашима научават някои трудни, но важни уроци, които ще ги отведат до още по-големи висини.


Iran – A Skier‘s Journey” („Иран – Пътешествието на един скиор“) – Въпреки предупреждението да не пътуват в Иран, скиорите Чад Сайерс и Форест Куутс решават да се отправят към тази страна. Там, те откриват комфортна, впечатляваща и изненадващо готина ски култура.


“La Liste” – („Списъкът“) – в стремежа си да стане по-добър фрирайд скиор, швейцарският феномен Джереми Хайц съставя списък с най-интересните върхове за каране в Алпите. В това специално издание, той се отправя към три от най-опасните спускания в списъка, следвайки пътеките, изковани от неговите герои.


Билети за двудневния форум вече можете да закупите от този сайт или на място в Cinema City Paradise, град София, бул. Черни връх 100.


Партньори на тазгодишното издание на фестивала в България са магазини за спортна екипировка Basecamp, фирма Scania България. Медийни партньори на събитието: peika.bg, 360°,mtb-bg.net, befsa.com, dnevnik.bg, sportal.bg.


Повече за Banff Mountain Film Festival ще намерите тук.
Повече за цялото събитие ще намерите тук и във фейсбук


За организатора XCoSports:


XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Smartwool (USA), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany). За допълнителна информация – www.xcosports.com и facebook.com/XCoSports. 


ПРОГРАМА


Ден 1
20:00 – 21:45 Banff Film Festival World Tour
Представяне
DreamRide, 5‘, планинско колоездене, Канада
Doing it Scared, 11’, катерене, Австралия
La Liste (Tour edit), 14’, ски, Франция
Trail Dog, 5’, бягане, Южна Африка/Франция
Young Guns, 27’, катерене, САЩ
Пауза, 30’
21:45 – 23:00 Banff Film Festival World Tour
Представяне 
Northbound, 10’, скейтборд, Норвегия
Fast Forward, 8’, планинско колоездене, САЩ
Devotion: Libby Peters, 5, катерене, Англия
The Great Siberian Traverse, 27’, ски, Канада
Danny MacAskill’s Wee Day Out, 6’, планинско колоездене, Англия

Ден 2
20:00 – 21:40 Banff Film Festival World Tour
Представяне
Iran: A Skier’s Journey, 12’, ски, Канада
Give me Five, 11’, скачане с парашут, Франция
Fledglings, 26, парапланеризъм, комедия, САЩ
TightLoose (Tour Edit), 9’, ски, САЩ 
Metronomic (Tour Edit),5’, слаклайн, комедия, Франция
Пауза, 30’ 
21:40 – 23:00 Banff Film Festival World Tour
Представяне 
The Accord, 19’, сърф, комедия, Исландия
Ace and the Desert Dog, 9’, хайкинг, хумор, САЩ
Trail to Kazbegi, 16’, планинско колоездене, култура, САЩ
Poumaka, 15’, катерене, САЩ
Max your Days, 4’, приключенски, САЩ  


45974


45976


45975


45978