Tърсене по
  • Боровец закрива летния сезон с планинско колоездене
    Боровец закрива летния сезон с планинско колоездене

Боровец закрива летния сезон с  най-големия старт по планинско колоездене
От 25 септември лифтовете излизат в профилактика, за да посрещнат през декември любителите на ските и сноуборда


Боровец закрива летния сезон на 24 септември с международно байк състезание. След четири месеца, изпълнени с настроение, слънце и най-важното – много усмихнати туристи, курортът ще изпрати лято 2017 с най-големия старт по планинско колоездене в България за годината Borovets Open Cup 2017. Надпреварата е част от календара на Международния колоездачен съюз, а организаторите от „Бороспорт“ и Боровец байк парк очакват близо 120 участници. Децата ще карат на 23 септември, а на 24-ти ще бъде най-зрелищната дисциплина - спускането. Трасето ще е около писта „Червено знаме“, като публиката ще се наслади на технични изпълнения и високи скорости.


Лято 2017 в първия планински курорт в България ще бъде запомнено с хиляди доволни любители на планината, природата и планинското колоездене. „Бороспорт“ посрещна гостите си с изцяло подновено трасе за маунтин байк, десетки пешеходни и катерачески маршрути и неизчерпаеми възможности за забавление. Туристите можеха да избират между приключения във въжения град, обиколка в ловно стопанство „Искър“, преходи до Мусала, седемте рилски езера и Мальовица, стрелба с лък и въздушна пушка, конна езда, пейнтбол, тенис на корт, парапланеризъм...


50885


От юни до септември Боровец организира няколко състезания от висока класа. Най-добрите ни състезатели мериха сили в стартове по планинско бягане и в държавни първенства по планинско колоездене и летен биатлон. Фестивалът „Магията на Рила планина“ събра фолклорни състави от цяла България, а традиционният празник на Рила планина беше отбелязан с масово изкачване на връх Мусала. През цялото лято работиха две от въжените линии в курорта – кабинкова линия „Ястребец“ и седалковият лифт „Ситняково експрес“.


Както и през изминалите години, „Бороспорт“ продължи да подкрепя различни благотворителни инициативи. Тази година курортът помогна за провеждането на летния лагер на сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“, даде възможност на децата, които почиваха безплатно във вила „Горска поляна“ да се насладят на Рила и подкрепи свои служители, пострадали от наводненията в Самоков. Курортът затвърди политиката си да работи със спортни надежди в различни дисциплини и продължи подкрепата си за най-добрата ни планинска колоездачка Виктория Гончева - двукратна държавна шампионка по спускане и с три международни подиума само през последния месец. „Бороспорт“ даде възможност и на десет състезатели от „Про тийм Самоков“ да ползват безплатно съоръженията в курорта.


50886


През лято 2017 беше извършена реконструкция на ВиК мрежата в Боровец, като ремонтът беше извършен по проект на община Самоков, а стойността му е 2,8 млн. лв. В отговор на повишените изисквания на гостите на курорта беше обновен и най-големият хотел в региона „Рила“, който през октомври ще посреща почиващите с 330 изцяло реновирани superior стаи и апартаменти.  


От 25 септември лифтовете в Боровец излизат в профилактика, за да посрещнат през декември любителите на ските и сноуборда за новия зимен сезон.