Tърсене по
  • Черноморски събор “Евро фолк - 2017”
    Черноморски събор “Евро фолк - 2017”

XIV Черноморски събор “Евро фолк - 2017”


От 30 август до 4 септември в комплекс „Грийн парк“ - Китен ще се проведе 14-то издание на Черноморски събор “Евро фолк - 2017”. Повече от 80 колектива и индивидуални изпълнители ще се изявят на сцената на фестивала, който се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Професионално жури ще оценява над 1000 певци, музиканти и танцьори от България, Румъния и Индия в 6 категории и 2 възрастови групи. Голямата награда e “Евро фолк” – Grand Prix "Орфей" и диплом. В съответните категории ще бъдат връчени Първи награди и диплом. Всички призьори получават Грамоти за лауреати на “Евро фолк” и предметни награди. Наградите се раздават на церемония по време на Музикални празници “Евро фолк 2017” – Светът е телевизия.


По преценка на журито и продуцентите Euro Folk Academy изявени изпълнители и художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието Maestro или Maestro Academic, както и Дипломи за съществен принос за съхранение и развитие на европейските традиционни народни изкуства. Дипломите се изпращат до съответните Общини с молба за тържествено връчване.


Всички призьори получават безплатно копие от телевизионния продукт, в който са влезли техни изпълнения и са излъчвани в България или Европа, както и нееднократно по Internet телевизия "EuroFolkTV".


Концертите на Черноморският събор “Евро фолк” се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „EuroFolkTV”.