Tърсене по
  • Четвърти Бургаски фестивал на виното
    Четвърти Бургаски фестивал на виното

Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас отваря врати от 28 до 30 юли в Експозиционен център Флора.


Бургаски фестивал на виното и тази година се организира от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експотим" с подкрепата на община Бургас, от 28 до 30 юли в Експозиционенцентър "Флора" в Бургас - Морската градина.


Очаква се и тази година във Фестивала да заявят участие повече от 30 български производители, търговци и вносители които ще представят над 200 елитни марки вина.


Организирането на проявата в разгара на туристическия сезон традиционно привлича вниманието не само на родните но и на много чуждестранни гости, които добиват ясна представа забезспорните достойнства, както на продуктите на родните винари, така и на много вносни марки.


Участниците в събитието - компании лидери на основните браншове за родно производство на вина и спиртни напитки, вносители, дистрибутори, производители, както и вносители и производители на месни и млечни продукти.


Тази година събитието ще се проведе в зали 2,3,4 на Експозиционенцентър Флора, както и външни площи на изложбения център, разположени във вътрешната част на двора на Флора. Ще има малка сцена музикални изпълнения на живо.


Работното време на Фестивала на виното ще бъде от 16.00 до 22.00 часа.


***


49467


Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното. Освен българските, бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания и Франция.


От 28 до 30 юли експоцентър "Флора" в Бургас отново ще събере професионалисти, ценители и любители на най-значимото за региона винарско събитие. Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти.


За първи път на Фестивала ще има дегустация на първото синьо антивино в света и спиртни напитки от Сърбия.


Летният фестивал ще продължи традицията от миналата година с дегустация на оранжево вино. Цветната гама от вина ще бъде допълнена от качествени бели, червени и розета. Всички те ще могат да се дегустират и закупят на цени на производител от мястото на събитието.


Посетителите ще могат да се насладят на неповторимия вкус на италиански шоколад от Торино, а така също да отпият и глътка ароматно кафе, създадено от четири поколения италиански пекари на кафе от 1909 г.


Коктейли на винена основа ще предложи специално създаденият за събитието WineCraftBar. Още много и разнообразниизненади и винени предизвикателства ще открият посетителите и тази година от 28 до 30 юли в изложбен център "Флора" в Бургас.


Очакваме ви на най-голямото винено събитие за Южното Черноморие!


ІV Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро-винарска камара и "Експо тим" ООД със съдействието на община Бургас.