Tърсене по
  • Фестивал София Диша 2017
    Фестивал София Диша 2017

През 2017 фестивалът за градска култура „София Диша“ ще се проведе през юни и август


През 2017 г. градският фестивал – „София Диша“, който за осма поредна година ще освободи от движение централни улици в града, за да отвори пространство за изкуство и култура, ще има нов модел на провеждане.


Традиционно фестивалът се случваше всяка неделя от месец август като миналата година обхвана зелени зони и паркови пространства около локациите си. Тази година, организаторите – фондация „София Диша“ и Столична община, предлагат летният фестивал да се проведе в последните съботи и недели на месеците юни и август – 24 и 25 юни и 26 и 27 август 2017 г. Идеята е, по този начин, да се разшири и разнообрази обхватът на фестивала и да се впише в активната културна програма по подготовката на започващато през 2018 г. председателство на Съвета на Европа в България.


48263


Фондация „София Диша“ обявява и отворена покана за участие към всички български и чуждестранни артисти, които биха искали да се включат във фестивала, на официалната си страница. И през тази година фокусът на фестивала е подкрепата и представянето на младите, български творци в областта на приложните, визуалните изкуства, музиката и киното.По време на провеждането на „София Диша“, локацията ще бъде разделена на  тематични зони,което се наложи като успешен модел от миналата година. В „Творческа зона“ ще се състоят планираните концерти, изложби и прожекции от програмата на фестивала, в подкрепа на творческите таланти на България. В „Детска зона“ ще бъдат представени всички активни събития, които образоват, възпитават и забавляват малките посетители и техните родители и са в подкрепа на каузата срещу насилието на деца. В „Спортна зона“ на разположение на посетителите ще има различни спортни съоражения и спортни артикули, както и демонстрации и открити уроци по различни спортове, в подкрепа на здравословния начин на живот. В „Базарната зона“ ще бъдат представени българските художници приложници и дизайнери. Новото, през тази година, в „Базарната зона“ са изложбите на артистите - участници и „Зона България“, в която ще бъдат включени българските традиционни занаяти, музика и танци.


48261

В началото на месец юни ще се обявят локациите, участниците и цялостната програма.


Дотогава, можете официалния сайт на фестивала


48264