Tърсене по
  • Фестивал Въздухария
    Фестивал Въздухария

Фестивалът на свободния полет Въздухария се завръща на 6-8 септември на склоновете на Стара планина край гр.Сопот.


Между 6 и 8 септември 2019 г. Манастирската поляна край гр. Сопот ще събере за пети път любители на безмоторното летене, природата, изкуството и свободата по време на фестивала на свободния полет “Въздухария”. Събитието е единствена по рода си среща на пилотите на парапланер, делтапланер, малки самолети и на любителите на тези спортове на Балканите.


65828


Акценти в програмата тази година са: карнавал във въздуха, акробатични демонстрации с парапланер, демонстрации от парашутисти, полети с мотоделтапланер, издигане на балон с горещ въздух, G-Force симулатор, кино на открито, работилница за правене на самолетчета и хвърчила, представления на улични артисти, състезание с дронове, лекции за метеорология, безопасност и различни летателни проекти, музикална и арт сцена.


За първа година организаторите канят почитателите на Въздухария да подкрепят случването на единствената по рода си среща на любителите на летенето, природата и свободата като закупят билет за събитието.


Повече информация за програмата и билетите може да откриете на уебсайта и във Facebook събитието за фестивала.


65827


За фестивала и организаторите:


Фестивал “Въздухария” се организира от клуб по парапланеризъм “Sky camp”, сдружение “Лети независим”, с подкрепата на община Сопот.


За четирите си издания досега фестивалът се утвърди сред най-атрактивните и посещавани спортни и културни събития в района на град Сопот, както и едно от най-разпознаваемите събития за общността на пилотите на парапланер в България.


По време на изданията през 2011 г., 2012 г., 2013 г. и 2017 г., на поляната край Сопотския манастир стотици души полетяха за първи път в тандемни полети с парапланер, делтапланер или с балон с горещ въздух, участваха в работилници за създаване на хвърчила и малки самолети, и се насладиха на природата на Стара планина в общност от приятели.