Tърсене по
  • Фестивал на уличните артисти в Банкя
    Фестивал на уличните артисти в Банкя

На 18 и 19 май Банкя се превръща в столица на алтернативната култура.


Поводът е първият по рода си Фестивал на Уличните Артисти след 2012 г. Над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя – парк „Ротонда“, Централен парк „Кестените“ и Пешеходна зона. Артистите са специално подбрани и са сред най-добрите в България.


Една от атракциите е тръгването им към Банкя. На 18 май в 9:00 ч. от Централна гара – София специална Ретро железница ще поеме към гара „Банкя“. Всеки желаещ може да си закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите. Фестивалната програма в двата дни започва в 11:00 ч. с изпълнения на открито. На 18 май в 17:00 ч. ще гостува Импровизационен театър „ХаХаХа“ (открита сцена в парк „Ротонда“). На следващия ден отново в 17:00 ч. е състезателният концерт с всички артисти. Входът е свободен!


Фестивалът има и благотворителна кауза – събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах с три маси и места за сядане в Централния парк.


Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България. Фестивалът се провежда с голямата подкрепа на актьора и депутат Евгени Будинов и под егидата на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков. Събитието е част от специалната програма на Банкя по повод 50-годишния ѝ юбилей като град и част от Календара на културните събития на Софийска Община. Партньори на Фестивала са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието.