Tърсене по
  • Фондация Танцово изкуство – Илиев - Click - Sofia dance week 2013
    Фондация Танцово изкуство – Илиев - Click - Sofia dance week 2013

Дата: 19.10.2013 г.


Час: 17:00 часа


Място: НДК, зала 1


Продължителност: 60 мин


Билети: 10/15/20 лв.


Фондация „Танцово изкуство – Илиев” е създадена от хореографа Петър Илиев, който от години живее и работи в Америка. Един от основните акценти на неговата работа са образователните инициативи за деца и младежи, насочени както към бъдещи професионалисти, така и към непрофесионалисти.


Целта му е да култивира гъвкави и адаптивни танцьори, способни да отговорят на изискванията на съвременните хореографи и на развиващите се изразни средства. Проектите на фондацията имат и социално измерение – те използват изкуството като инструмент за стимулиране на творческия потенциал на учениците, за интеграцията между различни социални и етнически групи деца, което възпитава в толерантност и познаване на „другия“.


Танцовият спектакъл Клик разказва на младата аудитория историята на човечеството през развитието на танцовото изкуство от древни времена до наши дни, като преминава през различни стилове. Представлението е финалният продукт на специализираната “Детска танцова програма” на фондацията, насочена към ученици от общообразователни училища в София, включително и деца в риск.


В спектакъла участват 100 деца, много от които никога преди това не са танцували. В продължение на 10 месеца те работят с хореографа Петър Илиев, подкрепяни от четирима професионални изпълнители. Спектакълът „от деца за деца“ се занимава с актуалната тема за функцията на образованието в дигитализирания свят на лесно достъпна информация. Говори за важни неща с много лекота, закачка и емоция... (виж тук.)