Tърсене по
  • Гората.бг подарява 14 000 дръвчета в София
    Гората.бг подарява 14 000 дръвчета в София

В „Сердика център”, открит паркинг, ниво +3 в 10:30 часа представители на Гората.бг ще даряват дървета – липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и други.


Да, ще може да получите и повече от едно дръвче, може и по 20.


Повечето фиданки са 40-90 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане. Размерите варират, има и такива до 2 м. Плодните дървета не са облагородени (подложни са).


Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.


Важно: С оглед на епидемичните мерки и разпоредбите на МЗ, ще спазваме строги правила – всички задължително ще бъдат с маски, ще осигурим еднопосочно движение, дистанция и др.


Ако си носите използвани, но здрави найлонови торбички – допълнително ще помогнете на природата.


С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:



  1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.

  2. В градска среда ще засаждате само с разрешение от общината.

  3. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

  4. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.

  5. При възможност ще качите снимки/видео от засаждането и развитието на дръвчетата в нашата група: Гората.бг - група.

  6. В случай, че приемате дръвчета за други хора се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

  7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.

  8. Ваши и такива с Вас – снимки/видео, от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.


Събитието може да свърши по-рано от указан краен час, при изчерпване на дръвчетата.