Хапване и пийване

Как едно имение се превърна в ресторат на бързо хранене?

Как едно имение се превърна в ресторат на бързо хранене?

Днес ще ви отведем до един по-специален ресторант за бързо хранене. Както сигурно знаете МсDоnаld'ѕ Соrроrаtіоn  имa зaвeдeния зa бъpзo xpaнeнe в нaд 100...

Винен туризъм - 3 прекрасни дестинации

Винен туризъм - 3 прекрасни дестинации

Ако обичате виното, тогава виненият туризъм предлага алтернатива на обичайните видове пътувания, осигурявайки повече пространство, по-малко претъпкани...

Самолетът, който се превърна в „ресторант с крила”

Самолетът, който се превърна в „ресторант с крила”

Нека ви представим една любопитна практика на авиокомпания All Nippon Airlines (ANA), която е намерила иновативен начин за това да минимизират загубите си от...

Как да избегнем скъпите ресторанти и барове във Венеция?

Как да избегнем скъпите ресторанти и барове във Венеция?

Венеция е един от най-красивите градове в света, но също така е известен като скъпа дестинация. С много от основните забележителности, разположени около...

7 интересни факта за италианската храна

7 интересни факта за италианската храна

Националната кухня е едно от най-обичаните неща в Италия. Изискани аромати, прекрасен вкус, множество подправки, благородни вина – това са все неща, без...

Вижте с какво се хранили и как са се забавлявали в средновековните замъци

Вижте с какво се хранили и как са се забавлявали в...

Средновековието е било една изключително интересна епоха. Време, в което са били измислени мелниците, готиката, типографията, клавирните инструменти и...

Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през 2021 г.

Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през...

Словения е обявена за Европейски регион на гастрономията 2021 въз основа на своите гастрономически предложения, съчетани с развитието на устойчив начин на...

Кускусът влезе в световното нематериално наследство на ЮНЕСКО

Кускусът влезе в световното нематериално наследство на ЮНЕСКО

Кускусът вече е включен в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Решението е взето след 15-ата сесия на междуправителствената комисия за опазване на...

Предколеден Фермерски фест в парка Заимов

Предколеден Фермерски фест в парка Заимов

50 производители, занаятчии и творци от цялата страна ще се представят на празничното събитие, което е част от Календара на културните събития на...

Коледа-та не се отменя във Велико Търново

Коледа-та не се отменя във Велико Търново

Коледният базар на открито отвори врати във Велико Търново. Превърнало се в традиция, мини празничното градче е изградено от 25 къщички, които са разположени в...

Сладки изкушения - Музей на шоколада в Санк Петербург

Сладки изкушения - Музей на шоколада в Санк Петербург

Смята се, че думата шоколад за първи път е използвана от ацтеките, като в превод тя означава горчива вода, може би заради леко нагарчащият вкус на...

Гластънбъри – в страната на чудесата

Гластънбъри – в страната на чудесата

Може би свързвате английското градче Гластънбъри с ежегодния Гластънбърийски фестивал, а може би никога не сте чували за него. Ако някога ви се отдаде...

10 години Немски Коледен Базар в София

10 години Немски Коледен Базар в София

Откриха традиционния Немски коледен базар в София, провеждан ежегодно в близост до Народния театър.Това е десетото юбилейно издание на базара. За посетителите...

Дания – една прекрасна еко дестинация

Дания – една прекрасна еко дестинация

В Дания има много красота за очите и много вкусове за небцето. Пътуваме до Дания, където с най-добрите екопродукти се създава гастронимическата мода. Тя е не...

Малко Фландрия – спомен за шоколад и един друг октомври

Малко Фландрия – спомен за шоколад и един друг октомври

Казват, че най-добрият, а може би дори единственият начин да твърдиш, че наистина си посетил дадено място, е да си отделиш минимум 4-5 дни и да се омешаш с...

Къде ще бъде коледния базар у нас тази година и от къде тръгва традицията им?

Къде ще бъде коледния базар у нас тази година и от къде тръгва...

Зима... Аромат на греяно вино, печени вурстове, канела и ванилия посрещат гостите на коледните базари. Бузите са зачервени от студа, якетата са закопчани...

В Германия пекат над 3200 вида хляб

В Германия пекат над 3200 вида хляб

Хляб с куркума, с кайсии и дори с ядливи цветя: в Германия са в крак с модата, но и с традициите. Ето какъв хляб търсят и ядат германците, които не просто...

Украйна и Русия в битка за борша

Украйна и Русия в битка за борша

Спорът между Русия и Украйна за произхода на борша може да се разгорещи, след като Киев обяви намеренията си да подаде молба до ЮНЕСКО за международно...

Каква е традиционната храна на Фарьорските острови?

Каква е традиционната храна на Фарьорските острови?

Запитвали ли сте се някога каква е традиционната кухня на някои от най-отдалечените места? Например на Фарьорските острови се яде ферментирало агнешко...

Сезонът на туршиите

Сезонът на туршиите

Пипереницата се приготвя с най-хубавите чушки от градината. Христина Янкова се вписва чудесно във възрожденската атмосфера на музей „Етър”....