Tърсене по
  • Изложба "Път на младите"
    Изложба "Път на младите"

Проектът "Път на младите" на културен център "Бялата къща" продължава. През изминалата 2017 година над 20 млади автори от цялата страна - фотографи, художници и скулптори показаха творбите си пред пловдивската публика и я спечелиха завинаги!


Предстоящите шест изложби отново ще ни направят съпричастни  с емоционалните и философски търсения  на младите. Началото за 2018 г. поставят Поли Велкова, Петко Недялков и Христомир Великов на 7 февруари /сряда/ от 18.30 часа.


Поли е "забравила" монохромните колажи от миналия октомври и сега се представя с абстрактна живопис - минималистична, но ярка, оптимистична и радостна.


Христомир  отново се връща към любимите женски образи. Сега - година по-късно, залага и на пастелни портрети, изпълнени майсторски и носещи любовта и преклонението пред жената.


Петко Недялков за първи път гостува в Пловдив и веднага разбива стереотипите ни за дърворезбарското изкуство. Авторът е учил специалност "резба" последователно в СХУ в Трявна и НХА -София, но творбите му са неочаквано изчистени и съвременни. Има самостоятелни изложби, участия в общи и в международни симпозиуми. В "Бялата къща" Петко се представя с най-новата си фигурална композиция, както и с  минималистични пейзажи върху хартия.


Проектът „Път на младите“ подкрепя млади артисти, като им дава възможност да се представят пред широката публика в залите на културен център „Бялата къща“. През 2016 година след проведен конкурс жури от специалисти избра 25 финалисти. Те бяха представени в шест съвместни изложби през 2017 година, през настоящата година авторите ще покажат нови творби, а през 2019 година  ще обединим всички млади творци в обща изложба. Зрителите ще могат да проследят развитието на „Младите“,  пътя и търсенията, през който минават.