Tърсене по
  • Изложба YOUTHEXHIBITION/VOL.2
    Изложба YOUTHEXHIBITION/VOL.2

Втората за тази година  изложба в Червената точка потвърждава заявката на галерията да привлича младите търсещи артисти.


Всичко ти изглежда познато, но не можеш да определиш какво точно е то. Младостта като състояние на двусмисленост, догадки, нееднoзначност... Това е въведение към една от творбите, включени в изложбата на младите куратори Теодора Константинова и Радослав Механджийски от все по-популярната платформа за съвременно изкуство Art& Culture today. Изложбата се очертава да е сред най-силните изложби на галерията, осмелила се да покани за първи сериозен кураторски проект двамата млади изкуствоведи.


Проектът МЛАДОСТ/YOUTH  обгръща различни поколения от българската художествена сцена, извеждайки зрънцето младост на всяко от тях. Сред авторите, чиито творби са отсети за изложбата, има както утвърдени имена, така и млади таланти, познати и не толкова. При всички случаи обединяващото между тях е не популярността им, а отношението им към живота, запазило младежкия поглед към реалността или към вътрешния творчески свят. А младостта според кураторите не е само свежест, но и терзание, съмнение, моментът преди да намериш себе си, но вече предчувствайки, че си тръгнал накъдето трябва.  


54257


ТРЕНДАФИЛА ТРЕНДАФИЛОВА


И Тедора, и Радослав определено вече са намерили пътя, си, а екипът на арт депо и галерия Червената точка изглежд аповече от доволен, че е намерил тях. А те предизвикват публиката още със заглавието - YOUTHEXHIBITION може да бъде прочетено и като YOU The Exhibition, очаквайки посетителите на изложбата да открият в проекта аспекти на тяхната лична младост.


54254


ГРИГОР МИЦЕВ


В изложбата участват: ВЕНЦИСЛАВ ЗАНКОВ, АТАНАС ХРАНОВ, ИЗАБЕЛ ВИВ, ТРЕНДАФИЛА ТРЕНДАФИЛОВА, ЯСЕН ЗГУРОВСКИ, БЛАГОВЕСТА ЖЕЛЯЗКОВА, СЛАВ НЕДЕВ, ГРИГОР МИЦЕВ, ДЕНИЦА ДАКОВА, ВАНЯ ДИМИТРОВА, ДИМИТЪР МЕХАНДЖИЙСКИ.


54252


АТАНАС ХРАНОВ


YOUTHEXHIBITION може да бъде видяна до 3 март включително. Изложбата е второ издание от проекта на Теодора и Радослав, но първи сериозен в галерия. Преди месеци първат аим селекция на тема МЛАДОСТ бе експонирана в Дома на киното. Успехът й бе повод д апродължат линията и в арт депо Червената точка по покана на галерията.


54255