Tърсене по
  • Изложба скици „Моята София и други животни” от Вяра Бояджиева в бар „Петък”
    Изложба скици „Моята София и други животни” от Вяра Бояджиева в бар „Петък”

Вяра Бояджиева с голямо удоволствие „изследва” София и записвавсичко, което чува (или на дълго и нашироко и е било разказвано) от „нейните чешити”. Така се стига и до тази изложба, чието име е вдъхновено от един друг изследовател – Джералд Даръл.


На нея ще видите няколко скици, които Вяра технически нарича „репортажна илюстрация”, но всъщност са просто запечатани моменти из софийските ни улици. Понякога говорят, понякога мълчат. Но винаги разказват нещо.


Други скици от изложбата са по-съзерцателни, защото представляват един запустял, див, градски двор. Изоставен, но жив, в разгара на пролетта – където тревите, желаните и нежеланите, се преплитат и те докосват със свежестта си, в една пролетна София, която тогава все още ни миришеше на затворен, домашен въздух.


Има серия скици и от Гърция!


Има много скици и със сигурност няма да останеш разочарован, ако ги разгледаш, особено ако обичаш София и нейните странни обитатели толкова, колкото Вяра.


Откриването на изложбата е на 30-и ноември от 19:00 ч., заповядай, за да се запознаеш от близо със страхотната работа на Вяра. Ако нямаш възможност да присъстваш на него, спокойно, ще можеш да се наслаждаваш на "Моята София и други животни" чак до края на годината.


 


Вяра Бояджиева е завършила бакалавърска степен в Болоня, със специалност „Илюстрация и комикс”. След това тя прекарва една година в София, преди да кандидатства в Кеймбридж магистратура „Детска илюстрация”. Най-голямото предизвикателство и едновременно удовлетворение за нея там е било скицирането.


Още от Вяра можеш да видиш тук.