Tърсене по
  • Изложба живопис "Раздвоение"
    Изложба живопис "Раздвоение"

Изложба на СИМЕОН КРЪСТЕВ  вдъхновена от Париж 


Галерия „Сезони“ представя Симеон Кръстев и неговата живопис вдъхновена от романтиката и историята на Париж. По време на творческия си престой там, Симеон Кръстев успява да запечата красотата на френските улици, романтиката и атмосферата на града. Впечатленията отразени в живописните му платна създадени след това са колоритни, запомнящи се, подобно на плакатите му.


Ето какво пише Симеон Кръстев:


Мисля  си какво би се получило  завръщайки се от следването ми в Полша да бях  станал само живописец вместо плакатист.  Какъв ли творец щях да съм сега .Това са някакви мисли които ме спохождат от време на време.  Не съжалявам че 40 год. правех авторски печатни плакати с които участвах и получавах признание и удовлетворение в редица международни изложби и конкурси  както и у нас. За мен беше удоволствие да си видя произведението на улицата на колонките за плакати.


53708


В новият век вече се отдадох на емоцията на  живописта. Е, отвреме на време правя и някой плакат и графичен дизайн. В живописта удовлетворението от работата е само мое. Обичам да се забавлявам. Поставям си различни задачи за живописване в различни стилове. Може би кураторите и специалистите ще ме обвинят в непостоянство. Такъв съм сигурно.


53704


Напоследък съм под  влияние от пребиваването ми в Сите дез арт в Париж. Имах възможността да посетя както големите музеи така и по отдалечени от туристическия поток. Да видиш оригинали на световните шедьоври това е неописуемо удоволствие.


И така в поредната ми изложба показвам някой картини повлияни от Малевич например.  Замесени с цветноста и изчистеноста на плаката.


53705


Обаче показвам и по реалистични работи в които подчертавам и някои детайли . Вълнуват ме всякакви теми. Именно тук е моето раздвоение. Абсрактното с реалното. Надявам се да ме разберете уважаеми мои почитатели. А аз обещавам да творя и занапред.


53707


Творецът Симеон Кръстев е отличен с наши и международни награди, сред които са и почетна грамота, Златна карта и Златна значка "За принос към авторитета на европейската култура" от Европейския форум на експертите към Академията за Международно признати лидери в науката и в изкуството.


Знакова личност на Софийската община  - район Младост.


53709


Завършил Художествената академия в гр. Лодз, Полша през 1975 г., специалност –плакат  живопис и графичен дизайн. След завръщането си в България се включва в творческия живот. Активно участва в изложби и конкурси. Дългогодишен плакатист на Софийската опера и балет като не забравя и първата си любов – живопистта. След изчезването на авторскиа плакат той продължава  с графичен дизайн –пощенски марки  лога, юбилейни монети офорление на книги и учебници С живописното си творчество гостува на галерии в България и чужбина. През 2017 година пребивава в ателиетата на Сите дез Арт, като посещава музеи и галерии и се докосва до гигантите на световното изкуство в тази изложба показва част от парижките емоции