Tърсене по
  • Изложба живопис и рисунки "Някъде тук, някъде там"
    Изложба живопис и рисунки "Някъде тук, някъде там"

Галерия „Етюд“ представя изложба на живописни картини и рисунки на Биляна Бъчварова, създадени през последните две години.


Те са обособени в няколко цикъла: „Посоки“, „Пластове“, „Лунно затъмнение“, „Към хоризонта“ и др., които взаимно се допълват.


Картините са изградени върху различна основа и рисунката е най-активна като изразно средство в съчетание с текстурата на колажирани елементи. Каменни структури, изграждащи образи на светилища, човешки построения съчетани с артефакти, сенки и отражения – това са изображенията, които изпълват повърхността. Символът на кръга и стъпалата присъстват в почти всички творби.


Търсенията на авторката са насочени към пресъздаване на движението, посоките, кръговрата във вселената. Опит за баланс, между материално и нематериално.


67218


НЯКЪДЕ ТУК, НЯКЪДЕ ТАМ е изложба за:


Видяното и въображаемото


Преживяното и забравеното


Нещо отминало, но съществуващо


За близки и далечни пространства


БИЛЯНА БЪЧВАРОВА е завършила Великотърновския Университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Графика“. Член е на СБХ, секция „Графика“. Има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина (Австрия, Унгария, Словакия, Холандия). От 2003 до сега активно участва в национални и международни пленери и симпозиуми в България, Унгария, Словакия, Косово, Кипър, Турция, Франция, Румъния


Експозицията на Биляна Бъчварова „Някъде тук, някъде там“ ще може да видите в пространството на Галерия Етюд от 12 - 23 ноември 2019.