Tърсене по
  • Капана Фест 2020
    Капана Фест 2020

Пъстър и весел празник ще оживи “Малката Главна” и квартал “Капана”, в четирите дни от 20-ти до 23-ти август. Това ще бъде десето събитие от седемгодишния летопис на “Капана фест” и присъщо за юбилейно издание, вниманието ще бъде насочено към началото на всичко. В усещането за това начало ще ни потопят музикантите, които първи се качиха на сцената “Капана” и сега отново ще бъдат там.


И този път фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си, с най-добрите в направленията - музика, занаяти, изкуство, кино и спорт. Сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, кино творци и спортни дейци, всички те ще дойдат в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения.


Уличките и площадчетата на артистичния квартал ще ви изненадват с произведения на изкуството, малки акустични сцени, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа и различни спортни предизвикателства, а “Малката Главна” ще бъде своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии.


Четирите дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив, с разнообразни инициативи за облагородяване на градската среда.

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година.