Tърсене по
  • Коледно Каране 2021 by SR
    Коледно Каране 2021 by SR

 


Мото Коледа 2021 ще се проведе, както всяка година. Този декември наред с редовното шествие по улици и булеварди и коледния дух, който ще бъде създаден сред столичано, ще бъде подкрепена една много важна и не особено популярна кауза. Събитието ще бъде в подкрепа на ананонимните герои, чиито родители са дали живота си, за да спасят нашия в борбата с COVID пандемията. Ще бъдат подкрепени деца, които могат да се гордеят с делата на родителите си. Кампанията се казва „Малките герои” и е част от фондация „За доброто”., която осигурява стипендии от 500 лв. месечно (6000 лв. годишно) на децата на лекари, медици и учители, починали от COVID-19, изпълнявайки професионалните си задължения.


Кутии за дарения няма да бъдат разполагани никъде заради мерките, но всеки, който иска може да помогне, като дари колкото му е възможно по сметка или чрез дарителскиесемес.


Фондация „За Доброто
Райфайзенбанк България ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG91RZBB91551012773591
За Фонда за децата на герои
Основание за плащане: Мото Коледа от Sofia Riders


или


С дарителски SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на три оператора), за абонаментни дарения и други начини за даване, посетете сайта.


Основна мисия на събитието на 18-и декември:


На крайната точка от маршрута (бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”) дасе популяризира сред случайните минувачи каузата и да бъдат стимулирани да пуснат есемес, като им се раздават листчета с номера и текста са есемес, както и лакомства от SR дядо Коледа. За финал се предвижда да се украси с коледни играчки някое дръвче в центъра на София.


Кампанията ще продължи до 19-и декември, когато децата в КСУДУ в град Роман, които вече пишат писмата си до SR дядо Коледа, ще получат своите подаръци.


Програма:


Ден: 18.12.2021 г. (събота)


Час: 11:00 ч.


Локация: VIP паркинга на Ring Mall Sofia


Час на тръгване: 12:00 ч.


Крайната точка от маршрута (бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”, на входа на градинката пред НДК.


Превозно средство: препоръчително мотор.


Дрескод за мъже: Дядо Коледа задължително


Дрескод за жени: Снежанка


Приемат се и костюми на някое от седемте джуджета или на еленът Рудолф.


Маршрутът можете да видите тук.


Събитието ще бъде заснето от фотограф и/или оператор.


Събитието ще се проведе, съобразно наложените от Министерството на здравеопазването мерки.