Tърсене по
  • Концерт "С музиката на Джон Уилямс"
    Концерт "С музиката на Джон Уилямс"

Софийска филхармония и Фортисимо Фамилия представят –
“С МУЗИКАТА НА ДЖОН УИЛЯМС”


Музиката от космическата сага STAR WARS ще зазвучи в зала “България” на 7 и 8 декември от 19:00 часа. Теми от - The Phantom Menace, Attack of The Clones, Revenge of The Sith, A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi и разбира се The Force Awakens в едно мултимедийно шоу за всички фенове!


Ще чуете и още филмова музика от Джон Уилямс под диригентството на Максим Ешкенази в изпълнение на Софийска филхармония – “Индиана Джоунс”, „Хари Потър“, „Сам вкъщи“, „Джурасик парк“, „Супермен“ и „Извънземното“ .


Билетите ви очкават на касите на зала “България” и онлайн на ticketing.com


Нека музиката бъде с вас! 


***


С ЧАЙКОВСКИ И ДЖОН УИЛЯМС ЗАПОЧВА
НОВИЯТ СЕЗОН НА ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ



Тази неделя, 12 ноември, Фортисимо Фамилия се завръща със своя нов сезон. В продължение на 7 месеца той ще представи 7 класически концерта за деца и родители. По традиция, концертите ще бъдат на голяма сцена в зала “България”. Първият от тях е “Лешникотрошачката” (12 ноември), а последният -  #отело (27 май). За пета поредна година във Фортисимо Фамилия ще се включат не само големи български музиканти, но и театрална и кино актьори. Диригенти на концертите ще бъдат Максим Ешкенази, Славил Димитров, Павел Златаров и Найден Тодоров.


52416


Месец след старта на Фортисимо Фамилия, почитателите на големия композитор Джон Уилямс ще могат да чуят музика от най-известните му филми под диригентската палка на Максим Ешкенази. На 7 декември в Софийска филхармония ще звучат култови теми от “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.


52417


След космическо-приключенската декемврийска сага, през януари Фортисимо Фамилия продължава с “Приказка за Менделсон и Малкия Ото” (21 януари) - концерт с участието на актьорите Герасим Геориев-Геро и Иван Юруков. През февруари концертът от фестивалния цикъл е “Приказка за триангъл и концертен орган” с участието на Деян и Дарин Ангелови. Мартенският концерт на Фортисимо Фамилия е “Бетовен девета” с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, през април ще чуем “Приказка за валса” с Лео Бианки и Богдана Трифонова. Програмата на Фортисимо Фамилия за сезон 2017-2018 ще приключи на 27 май с #отело, концерт с диригент Максим Ешкенази, който ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.


52418


Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн или на място от касите на зала “България”.

Пълната програта на фестивала е тук. 


Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация “Америка за България”.


***


МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ ДИРИЖИРА ДВА КОНЦЕРТА С МУЗИКАТА НА ДЖОН УИЛЯМС


Поради големия интерес към концерта с музика на Джон Уилямс на 7 декември, Фортисимо Фамилия обявява още една дата. Вторият концерт ще бъде на 8 декември, отново в зала България.


Маестро Максим Ешкенази пристигна в България, за да се включи в репетициите за два големи концерта от зимния цикъл на Фортисимо Фамилия - “Музиката на Джон Уилямс”.


След великолепно начало с “Лешникотрошачката” на Чайковски пред пълна зала “България” и над 100 правостоящи деца и родители, семейният фестивал за класическа музика Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония вече се готвят за космическо-приключенска сага с музиката на големия съвременен композитор Джон Уилямс. Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди “Оскар”.


Едва ли има дете или пораснал любител на виртуозната филмова музика, които да не искат да чуят на живо - при това в изпълнение на цял симфоничен оркестър! - култовите теми от филмите, с които расте поколение след поколение - “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.


Диригент на двата концерта, които ще видим в зала “България” на 7 и 8 декември, ще бъде Максим Ешкенази. Маестро Ешкенази работи с Фортисимо Фамилия пета поредна година: мини-епоха, в която над 200 концерти на Фортисимо Фамилия успяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика.


След празничните семейни концерти с музиката на Джон Уилямс, Фортисимо Фамилия продължава през 2018 г. с пет концерта в зала “България”. Пълната програта на фестивала е тук.


Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала “България”.


Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация “Америка за България”.