Tърсене по
  • LOW COST – документално-сетивен пърформанс
    LOW COST – документално-сетивен пърформанс

LOW COST – документално-сетивен пърформанс
с премиера на 6 и 7 октомври в
Център за култура и дебат „Червената къща“


Документално-сетивен пърформанс, вдъхновен от социалните измерения на туризма в България ще бъде представен за първи път пред публика на 6 и 7 октомври в Център за култура и дебат „Червената къща“. LOW COST на младия режисьор Стефан Прохоров е финансиран от „Малък АРТ ДОК грант“ на В/ХОД – платформата за документално изкуство. За втора година програмата цели да насърчи творчески екипи с интереси в областта на социалните теми, като им даде финансова подкрепа за развитието на тяхното начинание. През настоящата година LOW COST беше селектиран от специално поканеното за конкурса жури: писателят Георги Господинов, журналистите Диана Иванова и Светослав Тодоров, Десислава Гаврилова, съосновател на Център за култура и дебат „Червената къща“ и театралния режисьор Неда Соколовска.


51199


С оглед на съществения скок в посещаемостта на България през последнте две години, екипът на LOW COST търси подход към въпросите как се представяме пред външния свят, как измерваме разделението „по света“ и „ у нас“, каква маска точно създаваме и какво лице стои под нея.


Творческият процес на спектакъла преминава през системно обработване на разнообразни документални материали и преобразуване на произтичащите от тях въпроси в интерактивни сетивни изживяния за зрителите. Пърформънсът е пътуване в документа и различните измерения на туристическото преживяване.


51198


Екипът на LOW COST се състои от хора с опит в различни аспекти на документалния, сетивния и интерактивния театър. Всички те са сътрудничили в проекти от сроден характер, но за първи път се изправят пред начинание с подобен мащаб. Опитът им като независими артисти в различни международни проекти (САЩ, Китай, Испания, Унгария, Дания и др.), е една от предпоставките да потърсят в темата за туризма и симптоми на проблема за националната идентичност и нейното представяне в XXI-и век.


LOW COST
документално-сетивен пърформанс
от и със
Стефан Прохоров, Мартина Новакова, Кети Маринова, Георги Атанасов и Василия Дребова
Премиерни представления: 6.10 и 7.10, от 18.00 и 20.00


***

Повече информация за проекта ТУК.
Повече информация за В/ХОД ТУК.