Tърсене по
  • Лекция за съвременното изкуство във Варна
    Лекция за съвременното изкуство във Варна

Този месец Радослав Механджийски и Теодора Константинова, създатели на платформата за съвременно изкуство и култура “Art and Culture Today”, ще посетят четири български града – Бургас, Варна, Русе и Велико Търново. Във всеки от тях ще изнесат по една лекция, чрез която да вникнем в парадоксалния свят на съвременното изкуство.


„Що е то съвременно изкуство и кои са най-ярките произведения от България и света?“


Как се раждат първите инсталации и пърформанси, откъде възниква идеята за концептуално изкуство, кои са най-атрактивните съвременни автори и произведения от България и света? Какво се крие зад често странните и неразбираеми образи и обекти, може ли всичко да бъде изкуство и намира ли място сред съвременните произведения класическата естетика на красивото? Това са част от темите, които ще разгледат Радослав и Теодора.


На 14-ти февруари (вторник) домакин на “Art and Culture Today” във Варна ще бъде галерията за съвременно изкуство Contemporary Space ! Входът е свободен, началният час е 19:00 ч.


Не ви е необходима предварителна подготовка, за се чувствате комфортно – любопитство ви ще е напълно достатъчно! Лекцията ще е съпроводена с богата презентация, множество образи и примери!


Радослав Механджийски и Теодора Константинова са докторанти в Нов български университет и настоящият проект се осъществява именно съвместно с НБУ.