Tърсене по
  • Международен фестивал Da Fest
    Международен фестивал Da Fest

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ ЗА ДИГИТАЛНИ ИЗКУСТВА DA FEST ГОСТУВА В ДНК-ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС


МиваМатрейек (САЩ) – аниматор, дизайнер и пърформанс артист ще гостува на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс на 26 октомври от 19:30 часа с двата си пърформанса – „Мит и инфраструктура“ и „Този свят се направи сам“. Събитието е част от седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest. Фестивалната програма събира заедно изтъкнати творци от международната художествена сцена и млади автори. Много от чуждестранните участници идват за първи път в България, което дава уникален шанс на публиката да се срещне лице в лице с тяхното изкуство.


Благодарение на опита си в анимацията, Мива Матрейек създава спектакли на живо, в които тя е силует, сянка, взаимодействаща със създадените от нея подвижни образи, които изследват пресечната точка между кино и театър, фантазия и реалност.


В „Мит и инфраструктура“ и „Този свят се направи сам“ Мива Матрейек разгръща и преплита образите между реалния и виртуалния свят, картини на илюзия и реалност, озвучени с авторски саундтрак.


Билети за спектакъла можете да закупите онлайн или на касите на Билетен център – НДК.