Tърсене по
  • Международен фолклорен фестивал “Евро фолк - Черно море 2018”
    Международен фолклорен фестивал “Евро фолк - Черно море 2018”

С МФФ „Евро фолк – Черно море“ започва фестивалната морска фиеста


След броени дни започва XIV Международен фолклорен фестивал “Евро фолк - Черно море 2018”. 45 групи и индивидуални изпълнители от България, Якутия, Русия, Хърватска и Грузия ще сложат началото на фестивалната морска фиеста, провеждана под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.


„Евро фолк – Черно море“ е първият от „морските“ фестивали, който ще се проведе на сцени в Царево и Китен в рамките на 4 дни от 15 до 25 юни. Негови организатори са Euro Folk Academy, Event Vacation, с любезното съдействие на домакините от Община Приморско, Община Царево, Кметство Китен.


Около 900 певци, танцьори и музиканти ще участват в шест категории и две възрастови групи във всички категории. Фестивалът има състезателен характер и е оторизиран квалификационен кръг от системата на World Association of Folklore Festivals – WAFF. Журиращата комисия използва оценителната система на WAFF. Всички призьори ще получат Почетен знак и грамоти за лауреати на “Евро фолк”. Във всяка от категориите ще бъдат връчени Първи награди “Орфей” и диплом за съответната категория.


По преценка на журито и продуцентите Euro Folk Academy изявени изпълнители и художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието Maestro или Maestro Academic. Тези дипломи се изпращат до кметовете на Общини, които да връчат дипломите по подходящ начин.


Всички призьори получават безплатно копие от телевизионния продукт, в който са влезли техни изпълнения и са излъчвани в България или Европа. Всички отличия, както и Голямата награда “Евро фолк” – Grand Prix "Orpheus" и диплом ще бъдат връчени на церемонията по закриване на фестивала.


Фолклорният фестивал “Евро фолк - Черно море" се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Концертите се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „EuroFolkTV” на адрес tv.eurofolk.com.


Всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват по повече от няколко национални и 20 кабелни телевизии в България, по 3 сателитни телевизии , както и по Световната Internet телевизия "EuroFolkTV". Програмата може да намерите ТУК.


Следващият „морски“ фестивал под егидата на ЕАФФ е X Европейски шампионат по фолклор "Евро фолк 2018". Той ще се проведе от 28 юни до 8 юли в Несебър, к.к. Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие.


За Световния шампионат по фолклор “World Folk 2018и XV Черноморски събор „Евро фолк 2018“ все още могат да бъдат подавани заявки за участие.