Tърсене по
  • Международен импро фестивал
    Международен импро фестивал

Трите най-популярни импровизационни трупи в Европа ще се включат в четвъртото издания на вече традиционният Международен импро фестивал, който ще се проведе от 23 до 29 септември.


Топ импровизаторите ще демонстрират различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации. Организатор на събитието е Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър”.


66246


66250


Камерната сцена на театър „Сълза и смях“ ще посрещне Инбал Лори  (Израел), Лий Уайт (Канада), французите от Ла Карп От (La Carpe Haute)  и Барселона Импров Груп - Б.И.Г., като трите групи ще имат всяка по едно представление в "светлия" и едно в "тъмния" спектър на комедията. Освен основните гости актьори/преподаватели, ще участват още 12 групи от 11 различни държави! 

Инбал Лори и Лий Уайт са изключително популярни импровизатори в световен мащаб. Играят редовно в Берлин и обикалят света, преподавайки и демонстрирайки огромния си диапазон. Лий Уайт е майстор в представления с участие на зрител от публиката като главно действащо лице в импровизирано с него шоу. От своя страна, Инбал Лори обича както драматичните, така и комедийните импровизации и не се страхува да навлиза в сериозни политически теми.


66248


Ла Карп От са популярни в комедийните импровизационни среди като една от най-динамични, подвижни и свежи импро трупи. Шоуто им е неподправено, бързо, смешно и напомня на най-доброто от черно белите филми. Разчитат на физическата комедия и абсурда. 


Барселона Импров Груп са трупа от англоговорящи импровизатори (Ела от Австралия, Ноа и Джереми от САЩ и Джон от Великобритания), които дълги години играят в Барселона. Организират най-големия импро фестивал в света - The B.I.G. I.F. Играят множество различни жанрове - от ярки комедии до тъмен хумор и психологически представления. 


66249

Всеки от 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми, като в първите два дни на програмата ще видим спонтанните шоута най-добрите български импро трупи, в останалите четири международните гости ще представят програмата си на английски.                                                


Повече информация за шоутата, уъркшопите и основните гости тук.