Tърсене по
  • Moving Body Festival 2019
    Moving Body Festival 2019
ДВИЖЕЩО СЕ ТЯЛО е фестивал, посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. Събитието се провежда ежегодно в град Варна през месец октомври.

В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите - Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим? Товa концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.

Фестивал Moving body ще отбележи дните между 16 и 20 октомври с богата програма, сред които проекти от Португалия - танцова компания Bacteria, с хореограф Кристина Планас със своя солов пърформънс UM [unimal], от Канада/България - Мария Кефирова, STEAM ROOM, изключително интересна група от трима артисти от три различни държави, които работят по дългосрочен проект, подкрепен от Creative Europe, като в рамките на фестивала, варненската публика ще е една от първите, които ще могат да видят резултата от тяхната работа.

За любителите на танца и киното ще бъдат прожектирани танцови филми от цял свят, предварително селектирани от специално жури. Извън конкурса, за първи път Moving body кани двама български артисти да създадат кратки танцови миниатюри, чиито премиери ще се случат на фестивала, като ще им бъде предоставена финансова подкрепа.

За повече информация, вижте фейсбук страницата тук или инстаграм акаунта тук.