Tърсене по
  • Нощ в Музейко: Парти с космическа мисия за една нощ
    Нощ в Музейко: Парти с космическа мисия за една нощ

Искате ли да попътувате из необятния Космос? Какво знаем за планетите и къде ни отвеждат черните дупки? Музейко очаква всички деца, които мечтаят да открият нови светове, на Космическо парти на 13 април. За една нощ посетителите ще отправят на звездно приключение, а екипът на Музейко ще се постарае да разпали във всеки един от тях любопитството към Вселената. Как се сглобява модел на космическа оранжерия и как тренират астронавтите? Космическата оранжерия разкрива как се отглеждат растения в специална среда – без слънчева светлина, гравитация и земна почва. Успешният модел, създаден от проф. Таня Иванова, е приложен в Международната космическа станция, а версии на оранжерията се използват в редица космически програми.


В разгара на вечерта всички заедно ще се качат на покрива, за да отправят поглед към най-далечните точки в небето. С помощта на астрономи от СУ „Св. Климент Охридски“ ще наблюдават Луната и Марс. В специална арт работилница всички млади експериментатори ще могат да създадат своя комета с подобаваща опашка и блясък! Турът с фенерчета ще отведе деца и родители на нощна мисия в етажа на Бъдещето, когато всичко напомня на сцена от научнофантастичен филм, а избрани предизвикателства в Maker Space ще комбинират креативен подход и инженерна мисъл.


62445


Тези, които няма да спят с главата надолу във въздуха, подобно на Международната космическа станция, е необходимо да носят шалте и спален чувал за една комфортна вечер. Събитието ще отовори врати в 18:30ч. и ще продължи с космическа програма, а на следващата сутрин всички заедно ще закусят и сподлят междугалактическите приключения.


60726


Повече информация можете да откриете тук: www.muzeiko.bg/.


***