Tърсене по
  • Панорама "Новото испанско кино" във Варна
    Панорама "Новото испанско кино" във Варна

От 10 до 17 март във Фестивален и конгресен център - Варна ще протече Панорама „Новото испанско кино“ 2017. През тази година събитието включва 7 игрални филма на различна тематика, които ще зарадват почитателите на европейското кино.


И 7-те заглавия са обединени от темата за любовта. Раздели, предстояща сватба, нови връзки и преодоляване на невъзможност за емоционално обвързване…, всичко това зрителите ще могат да видят на големия екран в сградата, приютяваща ежегодно фестивалите „Любовта е лудост“, „Златна роза“ и СФАФ. Драми и комедии се редуват в кинопрограмата на ФКЦ, посветена на новото испанско кино.


Сред звездите, които участват във филмите от панорамата са: Хавиер Камара, Раул Аревало, Инма Куеста, Елена Аная, Мариян Алварес, Ема Суарес, Манеула Велес, Марибел Верду.


Всички продукции, които ще бъдат представени във Фестивалния комплекс са със субтитри на български.


Подобни тематични групирания на филми по национален признак са често явление за програмата на комплекса. През изминалите години варненската публика е присъствала на многобройни панорами на френското кино, организирани съвместно с Алианс Франсес. През 2016 г. във ФКЦ се състоя панорама на новото италианско кино, в която бяха включени някои от най-интересните нови филми от Италия. Любителите на киното видяха продукции, сред които романтична комедия за млада дама, попаднала на село и срещнала там любовта и фантастичен филм за супергерой, който спасява Рим от бомбен атентат на мач Рома – Лацио.


Организаторите на събитието, посветено на испанското кино, приканват и на „Любовта е лудост“ 2017, който ще се проведе в дните от края на август и началото на септември и през тази година празнува 25 години от създаването си.


Преди това в същите зали на Фестивалния ще бъде организирано и варненското издание на София филм фест. То ще се състои от 17 до 24 март, като ще включва български и чужди филми, произведени през последните 1-2 години.  


Автор: Мая Джамбазова