В този онлайн кулинарен клас ще ви представим едно от емблематичните ястия на Перу - световноизвестното "ceviche" [севиче].
Ще добавим и екзотичния десерт "mazamorra morada", който се прави с ананас и лилава царевица и ще ви изненада с ароматния си вкус.
За повече детайли и записвания, посетете официалния сайт: https://www.foodconnection.bg/courses/2020/05/09/peruanska-kuhnja-online-klas
ПРОГРАМА:
В кулинарното ни онлайн пътешествие до Перу ще видите:
- как се прави класическото ceviche ("севиче") и защо то е полезно за здравето
- как да подберем подходящата риба
- какво е leche de tigre ("тигърско мляко")
- ще използваме лилава царевица, която е богата на антоцианини, които за антиоксиданти и са полезни за имунната система
+ специален бонус - рецепта за страхотното предястие papas a la huancaína ("папас а ла уанкаина")