Tърсене по
  • Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола
    Пловдив почита 144 години от гибелта на Апостола

Пловдив почита 144 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски


С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2017 г, неделя, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 144 – та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.


Слово пред паметника ще произнесе преподавателят по история от Националната търговска гимназия в Пловдив Георги Василевски, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Троян Гогов.


В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци.


В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Областният управител на област Пловдив, представители на администрацията, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, заместник-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.


ПРОГРАМА
19 ФЕВРУАРИ 2017 Г.
144 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ


ДАТА: 19 февруари 2017 г., неделя
ЧАС: 11.00 часа
МЯСТО: Поклонение пред паметника на Васил Левски, Централна алея на Бунарджика
ТЕХНИЧЕСКО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ: озвучаване, венци, цветя
УЧАСТВАТ: Военен духов оркестър, представителни формирования на гарнизон – Пловдив (почетна рота, венценосци)
СЛОВО: Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия - Пловдив.
ВОДЕЩ: Троян Гогов - актьор


ПРИСЪСТВАТ: Областният управител на област Пловдив, Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общински съвет-Пловдив, зам.-кметове и представители от Общината, кметове на райони, общински съветници, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.


Церемонията включва полагане на венци и цветя. В 10 часа, преди поклонението ще бъде отслужена панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“.