Tърсене по
  • Празник на любовта и виното в Делчево
    Празник на любовта и виното в Делчево

Традиционният празник на виното в село Делчево ще се проведе на 6 и 7 февруари 2016 г.


Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 6 и 7 февруари 2016 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде на 6 февруари /събота/ в село Делчево. Всички, които желаят да вземат участие в конкурса, могат да предоставят произведено от тях вино или ракия в срок до 12.00 ч. на 2 февруари 2016 г. на следните места:

- селскостопанската аптека на Сергей Караилиев, която се намира на Кооперативния пазар в гр. Гоце Делчев

- при Сирма Бошкилова - павилиона за вестници

- на място в кметството на село Делчево

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 6 февруари от 14.00 ч. в Делчовския хан.

На 7 февруари /неделя/, от 10.30 ч. ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”, в което ще вземе участие кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. В 11.00 ч., на площада в селото, ще започне музикалната програма с участието на група „Гайтани“ с. Брезница, женската фолклорна група и атрактивните бабугери от село Мусомище.

Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспорт е подсигурен превоз, който ще тръгне в 9.00 ч. от паркинга при бившия магазин „Валан“ в Гоце Делчев.