Tърсене по
  • Приключенски фестивал в Боровец
    Приключенски фестивал в Боровец

На 20 и 21 юли Боровец ще бъде сцена на нов фестивал с планински приключения. Всеки, който иска да предизвика себе си, да се наслади на любимите си планински спортове и забавления или да опита нещо ново, е добре дошъл.


Очакват ви привързани полети с балон, разнообразни байк турове, скално катерене, забавления за деца, състезания и игри за цялото семейство, йога практика, музика и като цяло приповдигнато спортно-лятно настроение.


AdventureFestBorovets ще започне рано сутринта в събота в 8 часа с впечатляващо издигане на балона в подножието на писта „Иглика“. Включете се в привързаните полети и ще можете да са насладите на необятната красота на Рила планина от птичи поглед. Полетите ще са с продължителност около 10 минути и са подходящи както за малки, така и за големи. За откриването на празника, полетите в събота сутрин ще бъдат на специална цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца с предварително записване.


Ако сте от най-запалените ентусиасти на планинското колоездене, по време на AdventureFestBorovetsще можете да се включите в три уъркшопа с момчетата от Borovets Mountain Bike Park. Трите открити урока ще разкрият тънкостите на всеки един от стиловете каране. Ако сте начинаещ, ще може да се запознаете с планинското колоездене по време на организирания тур по фамилното трасе в курорта. А ако вече сте напреднал байкър със солиден опит по трасетата на BorovetsMountainBikePark, ще можете да се пуснете заедно с водачите по някое от downhillтрасетата на парка и да обмените опит с тях. Байк турът на Allmountain трасето в неделя е от изживяванията, подходящи както за начинаещи, които търсят леко екстремно предизвикателство, така и за напреднали карачи, които искат да релаксират в неделната сутрин с по-леко каране.  Тези, които нямат колело за планинско колоездене, ще могат да наемат от AdventureCenterBorosport с 20% отстъпка.


В събота родители и деца байкъри ще могат да се включат в щафетното състезание по планинско колоездене. Семействата ще се състезават заедно за специалните награди, а забавлението е гарантирано.


С интересни предложения ще се представи и екипът на BorovetsClimbing & Mountaineering. На 20 и 21  едни от най-талантливите катерачи на България ще организират уъркшопи на катерачния обект „Водохващането“. Ако скалното катерене винаги ви е било любопитно, то тогава AdventureFestBorovets е идеалният повод да се впуснете в пленителния свят на този все по-популярен спорт.  Катерачните обекти в Боровец са напълно подходящи за начинаещи и ще ви позволят да свикнете с техниките, които са необходими за по-предизвикателните скални обекти и върхове в бъдеще.


За тези, за които йога практиката е не само спорт, а начин на живот, AdventureFestBorovets предлага  три безплатни йога сесии. Съчетанието на полезните действия на йога и чистия планински въздух е гаранция за пълноценна релаксация и постигане на спокойствие на тялото и духа.


 А ако искате да проверите възможностите и точността си, ще можете да предизвикате себе си на състезанието по стрелба с лък в неделя.


AdventureFestBorovets е за всички, които обичат планината и планинските приключения, независимо от възраст и опит.  За това и най-малките планинари ще могат да се забавляват по време на феста. Много от активностите по време на феста са напълно подходящи за деца, а въженият град „Бороландия“ и едноименният детски кът на открито ще приветстват всички малчугани. В събота следобед детски клуб „Бороландия“ ще посрещне малките планинари безплатно между 14 и 15 часа, а в неделя следобед екипът на въжения град „Бороландия“ ще преведе децата през един забавен маршрут, високо сред короните на дърветата.


По време на AdventureFestBorovetsще има бар на открито пред хотел Рила със свежи летни коктейли, сладолед, сладки лакомства от сладкарския кът на хотела, студена бира и много музика. А в 16 часа българската блогърка за пътешествия Ели Иванова ще представи своята книга „52 екопътеки за всеки“  - бестселър, в който описва 52 маршрута из българската природа, по един за всеки уикенд в годината.


Специален гост на феста ще бъде и парти колата на Red Bull – ALEKO. Той ще радва всички приключенци в курорта с много музика и яко настроение заедно с DJ Vankata.


Вижте програмата с активностите, които ни очакват на Adventure Fest Borovets. Всяка активност е с ограничен капацитет и е нужно предварително записване. Изберете в кои планински приключения ще се включите и си гарантирайте място, като попълните формата за участие тук.


ПРОГРАМА:


ADVENTURE FEST BOROVETS 2019





































































СЪБОТА 
(20.07.2019)



Начален час



Активност



Цена



08:00



Издигане на балона


 

08:30 – 10:30



Привързан полет с балон*
(промоционална цена )  



Възрастен: 20 лв.
Дете (до 13 г.): 10 лв.



10:00 - 12:00



Байк тур за начинаещи -Family Trail



Безплатно
20% отстъпка от наем на колело



10:00 - 13:00



Workshop по скално катерене с
Borovets Climbing & Mountaineering



15 лв.



10:00 - 11:30



Сутрешна йога на открито



Безплатно



12:00



Щафетно байк състезание за родители и деца



Безплатно



14:00 - 15:00



Открит детски кът "Бороландия" (30 мин.)



Безплатно



15:00 - 17:00



Downhill Workshop в
Borovets Mountain Bike Park (включва билет за качване с лифт Ситняково експрес)



Безплатно



16:00



Представяне на книгата "52 екопътеки" с Ели Иванова, автор на блога "Друми в думи"



Безплатно



17:00 - 18:30



Следобедна йога на открито



Безплатно



18:30 - 20:30



Привързан полет с балон*



Възрастен: 40 лв.
Дете (до 13 г.): 20 лв.



 






















































НЕДЕЛЯ 
(21.07.2019)



Начален час



Активност



Цена



08:00



Издигане на балона


 

08:30



Привързан полет с балон*



Възрастен: 40 лв.
Дете (до 13 г.): 20 лв.



10:00 - 12:00



Байк тур - All mountain



Безплатно
20% отстъпка от наем на колело



10:00 - 13:00



Workshop по скално катерене с
Borovets Climbing & Mountaineering



15 лв.



10:00 - 11:30



Сутрешна йога на открито



Безплатно



15:00 - 16:00



Обиколка във въжен град "Бороландия"



Безплатно (1 обиколка)



16:00 - 17:00



Състезание по стрелба с лък



Безплатно



18:30 - 20:30



Привързан полет с балон*



Възрастен: 40 лв.
Дете (до 13 г.): 20 лв.



Повече информация тук.