Tърсене по
  • Психодрама Фестивал - Пловдив
    Психодрама Фестивал - Пловдив

През месец февруари за седма година се провежда Психодрама Фестивал – уникално събитие за България. Уникално, защото е отворено за широката публика, и всеки участник има възможност да избере за себе си подходящи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от личната си история, да се погледне от друга гледна точка, да се развълнува, да се посмее.


В програмата на Фестивала са включени и много безплатни събития, културни форуми, театри, дискусии. Тази година има специализирана програма и за най-малките и техните родители.


Психодрамата е форма на работа с хора, универсален език, в който през ролите и преживяванията могат да се изследват житейски ситуации, теми и въпроси. Могат да се свържат хора от различни социални и етнически групи, от различни възрасти, в различни състояния – стига да имат интерес да участват, дори и като публика.


Това качество на психодрамата – да бъде свързващ език, отваря пред нея простор за работа на терен, в различни пространства и условия. През нея често се работи в училища, в социални институции; в бизнеса и управлението на хора; с деца и тийнейджъри; групи в риск; маргинализирани групи; дори на улицата. Психодрамата подкрепя човека да се свърже със себе си, да се „види" отвътре, да се разбере и да прояви толерантност - към себе си и света.


В Психодрама Фестивал - Пловдив се преплитат и споделят различни практики и опитности на професионалисти, включително и работещи през други форми, но имащи допирателни с психодрамата: арт и музикотерапия, танц-терапия, драма и roleplay-терапия, плейбек театър, форми на групова и индивидуална терапия, социална и образователна работа, бизнес и мениджмънт, и други.


В седмото издание на Фестивала се предлагат общо 56 отделни събития - 21 от тях са безплатни, 35 са с предварително заплащанe.


Програма на фестивала ТУК
Допълнителна информация за събитията и водещите ТУК
Събитие във Facebook