Tърсене по
  • Рождество Христово в Софийската опера
    Рождество Христово в Софийската опера
  • Рождество Христово в Софийската опера
    Рождество Христово в Софийската опера

Коледен Фестивал с изненади за малки и големи


Казват, че по Коледа и Нова година се случват чудеса, но най-голямото и най-красивото от чудесата е вниманието, което оказваме на близките и приятелите си.


По случай Коледните и Новогодишните празници, Софийската опера и балет осъществява, специално за своите зрители, празничен фестивал „Рождество Христово в Софийската опера”.

Фестивалът се провежда за първа година и ще ви даде  възможност  да се насладите на обичани опери  – „Травиата”, „Дон Карлос” и „Самсон и Далила” – със специалното участие на Надя Кръстева и балетите „Лешнокотрошачката” и „Жизел”.
   
За първи път в България ще се представи и „Рождественска оратория”, композиция на руския митрополит Иларион. Проектът се изпълнява с подкрепата на Министерството на културата, Посолството на Република България в Руската федерация и Светия Синод на Българската православна църква, с участието на самия композитор.
   
Изненади по празниците ще има и за най-малките ни зрители с оперите и балетите за деца: „Хензел и Гретел”, „Мечо пух”,  „Бременските музиканти”, „Вълшебната флейта”, „Червената шапчица”, „Пепеляшка”, „Снежна приказка” и  „Концерти за Бебоци”.
                           
В един от най-празничните месеци от годината, Софийската опера и балет Ви кани да се насладите от 4 до 27 декември 2015 г., на коледния фестивал „Рождество Христово в Софийската опера”.
   
Очакваме Ви!