Tърсене по
  • Sofia Blading III идва
    Sofia Blading III идва

Sofia Blading III идва след по-малко от месец.


Третото издание на фестивала за каране на блейдове ще превърне София в арена за улични, паркови състезания, партита и много други активности от 3 до 6 октомври. И тази година в събитието ще се включат имена от световната блейдинг сцена, катоСтефан Моселманс от Белгия, Гразина Вратни от Полша, както и състезатели от Словакия, Франция, Гърция, Румъния, Великобритания, Германия, и други.


66036


Всичко започва в четвъртък (3 октомври) с импровизирано каране из града. В петък (4 октомври) организаторите са замислили тур из софийските спотове за каране. В събота (5 октомври) ще бъдат и основните активности – безплатни уроци и състезание за деца, състезания за жени и за мъже, както и за висок скок във Five High skatepark, а награждаването ще завърши в бар Switch. Достъпът до всички събития е свободен.


66034


Тази година освен наградите за състезателите ще има и награди за публиката, като томбола с ваучери за татуировки, обещават от Sofia Blading.


Историята на фестивала Sofia Blading започва през 2017 г. с идеята на организаторите не толкова да бъде състезание, а повод на едно място – София, да се съберат хора от цял свят, обединени от манията каране на блейдове. Така и се случва - миналата година събитието събра хора от 13 страни, а видео може да видите тук.


66037


Цялата програма и какво ще се случва на Sofia Blading III може да следите тук.


Повече за организаторите можете да намерите тук.


В Instagram всичко се случва тук.