Tърсене по
  • Спектакъл Очарованието на китайското кунг фу
    Спектакъл Очарованието на китайското кунг фу

Институтът „Конфуций“ в София кани всички приятели на китайската култура и почитатели на бойното изкуство кунг фу на спектакъла „Очарованието на китайското кунг фу“. Той е част от турнето, организирано от Националната спортна академия в Пекин (Capital University of Physical Education and Sports).


Турнето включва демонстрации на бойното изкуство ушу, познато по цял свят с названието кунг фу. Представлението в София е заключителна част от световно турне, обиколило осем държави.


В демонстрациите участва театрална група учители и студенти по бойни изкуства от пекинската спортна академия. Носители на редица награди от международни състезания, те ще  представят определени ушу техники. Акцент ще са демонстрациите на  Шъ Лунлун - член на китайския национален отбор по ушу. В продължение на 12 последователни години (2004–2016 г.) той печели национални и световни състезания по ушу.


51858


Изпълнението пресъздава битките между ловци и животни и завършва с победа на ловците, която донася мир в тяхното племе. Този тип оригинална себезащита и атака са основните неща, залегнали в произхода на ушу.


51862


Легендите свързват появата на ушу с усъвършенстване на уменията за рязане, издълбаване и „намушкване“ в ловуването, тъй като често се налагало на хората да се бият с диви животни. С възникването в Китай на племенните войни и традицията на жертвоприношението ушу, комбинирано с танц, започва да се използва за демонстриране силата на племето. Целта била да се повиши духът, както и да се сплаши врагът. Програмата съчетава ушу и танц, използват се чадъри, направени от мастилена хартия, което създава нежна, елегантна класическа атмосфера.


51863


Турнето „Очарованието на китайското кунг фу“ дава възможност на широката публика да се докосне до магията на бойното изкуство, вдъхновило някои завладяващи филми в историята на киното. Част от зрителите ще могат да се качат на сцената и да се включат в демонстрациите.


51861


Входът за представлението е с безплатни билети, които се разпространяват на касата на TheatroSofia.


Повече информация във Facebook >>>>