Tърсене по
  • Спектакъл "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе"
    Спектакъл "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе"

 Ансамбъл "Българе" представя "Осмото чудо" на Античния тетатър


Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ представя най-новия си музикално-танцов фолклорен спектакъл „Осмото чудо”. Само на 27 септември от 20 ч. на Античен театър древната сцена ще посрещне четвъртият авторски проект на емблематичния ансамбъл. „Осмото чудо” е мащабна продукция със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос в ролята на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер. Негов партньор в повествованието е друг свързан с България чужденец – унгарският композитор Бела Барток. Ролята е поверена на успешния български актьор Атанас Сребрев, снимал се в близо 80 чуждестранни филмови продукции.


„Осмото чудо“ е спектакъл, посветен на неповторимите музикални размери в българския фолклор, които са наше национално богатство. Той е естествено продължение на най-популярния спектакъл на ансамбъла – „Това е България!“. Акцентът в новия мащабен проект в репертоара на „Българе“ е върху неравноделните размери в българския фолклор, тяхното многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Ив. Димитров.


Пътувайки с „Ориент експрес“, героите на Бен Крос и Атанас Сребрев по непринуден и атрактивен начин водят разказа в „Осмото чудо“ чрез филм на мултимедия в хода на спектакъла, композиран от 7 сценични картини. В продължение на два часа зрителите ще се потопят в магията на завладяващите ни народни танци и същевременно ще преоткрият за себе си личността на големия приятел на България – кореспондента на в. „Таймс“ за Балканите Джеймс Баучер. Посветил близо 30 години от живота си на българската кауза, ирландският журналист е сред чужденците, избрали да останат в България завинаги.

Билети се продават в билетен център пред Община Пловдив.