Tърсене по
  • Спектакъл "Six Love songs" Варна
    Спектакъл "Six Love songs" Варна

Фестивал ДВИЖЕЩОТО СЕ ТЯЛО и STEAM ROOM – алтернативен хореографски център ви канят 21-ви Юни, петък от 19.30 ч. Нова ПРЕМИЕРА от съвременния танц, пърформанс и хореография на сцентата на ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ВАРНА Любовта е мистерия. Любовта е ПОП. Пропадане на любовни реалностти. SIX LOVE SONGS хореографски концерт


Хореография, изпълнение: Жана Пенчева Музика,изпълнение: Цветан Момчилов Драматургичен консултант: Дарио Баррето Дамас Консултант сцена и костюми: Ралица Тонева Фотографии: Илиян Ружин Фотограф плакат: Мария Съботинова Дизайн на рекламни м-ли: Грет Костадинова, Maika Studio Цветя: Емилия Николова, Ателието на Ема


64249


SIX Love songs дава пространство на ново честно тяло, на групово тяло, на някой, който обича непознатото, конфликтите и захарта, на друг, който търси нещо друго, някъде другаде, на теб, на мен. Любовни потенциали, които се борят между червено, жълто, зелено и синьо. Като на игра. Понякога да. Понякога не. В циничното поле на своите желания 1.2.3.4.5.6. За да намериш любовта, трябва да си тръгнеш. Тази работа е сътрудничество между продуцирането на музика и изследването на движението, чрез хореографски подход, в контекста на изпълнителските изкуства.


Six Love Songs e продукция на Гараж Колектив, София. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна” и е част от Фестивал “Движещото се тяло” 2019


Спектакълът е селектиран като част от проекта „три3ависим” 2018 - инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България.”


Концепцията за хореографски концерт се заражда по време на артистична резиденция на двамата артисти към програма MOVING BODY 2018, Варна.


ЗА SIX LOVE SONGS


Този хореографски концерт е резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от изследването на това, как може да се визуализира провалената любов. Наблюдавана през средствата, с които двамата артиста работя, как тя звучи, мирише, се движи, докосва и напуска. В тази работа, авторите използват фигурите на поп културата като място за вдъхновение и стремеж.


По време на този концерт ние обгръщаме идеята за интимност, лични психологии и чувства; стимулираме място за игра, където тези концепции се обработват както чрез техните клишета, така и чрез потенциалните им неизвестни. Заедно със завладяващите звуци или 6-те хита, ние отваряме въпроси относно поли-отношенията и ре-идентификация на личността в изпълнителския контекст.


64248


За АВТОРИТЕ


Жана Пенчева е хореограф, танцов изпълнител и преподавател от България. Завършила е бакалавърска и магистърска степен в програма Танцов театър и Хореография в Нов български университет, София. С изявени интереси към тялото и движението, тя продължава образованието си чрез серия от семинари в танцови практики и програми като Nomad dance academy и Dance- Web. През този период (2009) тя създава първото си парче - “Glass of love”. Следващи проекти: “Тouch down” 2010 и “Епизод IV - размисли през свободното време” 2011. Съосновател на Steam Room, НПО Гараж Колектив, член на Nomad dance academy - България и част от Хамалогика, Бургас. Като активен изпълнител участва в последните творби на танцова компания Дюн, България и нейните ко-продуцентски проекти.


В момента Жана работи с групи от различни обстоятелства и нужди, като се фокусира върху хореографията, изпълнението и преподаването. През последните години е заета с колективни хореографски сценични произведения - Отпразнувай! (2016) - с хора с различни възможности и бурлеск пърформанса “Неон” (2015). В периода 2018-2020 г., заедно с Александър Георгиев и Дарио Барето Дамас, са подкрепени от мрежата на LifeLongBurning с проект DRAG ON.


Нейният последен самостоятелен, хореографски концерт „Шест любовни песни” е подкрепен от Три3ависим 2018, инициатива на Гилдията на Съвременни изпълнителска изкуства към САБ в България.


Цветан Момчилов е продуцент, валдхорнист/ пианист и композитор. Неговата международна кариера вклюва изяви в САЩ, Италия, Испания, Германия, Швейцария, Сърбия, както и в България. Свирил е в Софийска филхармония, Оркестъра на Българското Национално Радио, Националната Опера, Русенска Опера, Самървил Оркестра (САЩ).


В сферата на джаза, той е пианист в група JazzProfilactika, с която през 2017-та година пподписват договор с гръцкия лейбъл Timewarp Music и издават албума “Tick Tock”.


Цветан е свирил с Деан Боуман - вокал (САЩ), Александрина Симеон - вокал (Германия), Димитър Семов - барабани (България), Стоян Роянов - кларинет/саксофин (България) и др. Той е съосновател заедно с китариста Чавдар Гочев на Monday Jam - серия от джаз сешъни и концерти в гр. Варна и страната.


Преподавател е в Национално училише по Изкуствата “Добри Христов”, Варна. Съосновател на варненския независим издател Мого Мюзик и звукозаписното студио 4 Rooms Recording Studio. Един от последните проекти е училището за музикално продуциране Omni’s Cool. Цветан също така си сътрудничи с артисти от съвременния танц и пърформанс.


За фестивал ДВИЖЕЩО СЕ ТЯЛО: Фестивалът е посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите - Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим? Това концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат чрез представления, ателиета, филми, дискусии, отворени срещи и т.н. с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.


За STEAM ROOM - алтернативен хореографски център е артистичен и културен проект в областта на хореографията, танца и пърформанса.


Проектът е иницийран и се ръководи от Александар Георгиев (МК / БГ), Жана Пенчева (БГ) и Дарио Барето Дамас (ИС), трима хореографа / танцьори, които активно работят локално и международно.


STEAM ROOM се формира от желанието да работи за подобряване на условията и средата, които допринасят за развитието на работата в областта на хореографията, танца и пърформанса на локално и международно ниво. Проектът има за цел да отвори пространства за размисъл и по-широки знания, чрез артистични предложения и културни инициативи.