Tърсене по
  • Спектакъл "ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР"
    Спектакъл "ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР"

Ансамбъл „Чинари”, “Мистерията на българските гласове”, Стоян Янкулов – Стунджи и “101 каба гайди” представят “ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР”
на 15 април в зала 1 на НДК


Тази пролет зала 1 на НДК ще посрещне за първи път заедно на сцената си едни от най-успешните частни фолклорни формации и артисти у нас обединени в спектакъла “ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР”. На 15 април в зала 1 на НДК от 19.30 ч. ценителите на българският фоклор ще имат възможност да се насладят в една единствена вечер на майсторските изпълнения на ансамбъл “Чинари”, “Мистерията на българските гласове”, Стоян Янкулов – Стунджи и “101 каба гайди”. Именитите участници ще представят най-добрите си ефектни танци, песни, музика и сола преплетени в 90 минутна истинска фоклорна приказка. В нея ще се включат още и група “Еtnotix” и трио “Булгарина”.


Билетите за спектакъла „ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР“ на 15 април в зала 1 на НДК вече са пуснати в продажба, а до 24 март те ще са на промоционални цени. Можете да ги намерите в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.


61971


Във „ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР“ ще чуем вълшебните гласове на “Мистерията на българските гласове”, които миналата година издадоха новият си албум “BooCheeMish” с участието на Лиса Джерард и не спират да обикалят Европа и света с концерти по представянето му. Световноизвестният български хор е номиниран няколко пъти и е носител на награда “Грами” от 1990 г.


61972


На 15 април в зала 1 на НДК ще видим и великолепните танцьори от ансамбъл “Чинари”, които през декември 2018 отбелязаха бляскаво 25-тата годишнина от създаването си. Той е първият частен ансамбъл у нас. През годините неговият хореограф, основател и директор - Асен Павлов създава 13 авторски спектакъла, които радват публиката всяка година преди Коледа. Асен Павлов и трупата на “Чинари” са удостоени с едни от най-престижните награди у нас за спектаклите си през последните години – ИКАР, "Кристална лира", Грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики за принос в развитието на българската култура, "ЗЛАТНА МУЗА 2018".


61973


Ритъмът на “ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” ще усетим със Стоян Янкулов – Стунджи, който не спира да ни изненадва с участието си в различни, интересни проекти. Един от най-изявените ни и талантливи перкусионисти участва в много записи на джаз, поп и етно музика, което съществено е повлияло на уникалният му стил на свирене. Изпълнението на “Вода”, в дует с Елица Тодорова, достигна 5-то място в Евровизия от 2007 г. Във “ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” Стунджи ще има и общо изпълнение с “Чинари Дръмс” и “101 каба гайди”.


61970


И за да е пълна и пъстра фолклорната картина на спектакъла на сцената ще стъпят именно те - гайдарите от “101 каба гайди”. Те ще бъдат водени от емблeмaтичният им pъĸoвoдитeл и основател Kocтaдин Илчeв, който е един от най-известните майстори на каба гайда в България. Съставът е с рекорд в “Книгата на Гинес” oт май 2012 г., когато 333-ма гайдари на възраст от 6 до 66 години се разписват с невероятно майсторско изпълнение на Народна сюита.


61969


Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК.


Билети има ТУК.


***