Tърсене по
  • Среща с авторката на книгата „Моши моши, Япония“
    Среща с авторката на книгата „Моши моши, Япония“

От далечна Япония в България пристига авторката на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца „Моши моши, Япония“.


Госпожа Юлияна Антонова – Мурата ще гостува в град РУСЕ на 24 май 2017- сряда. Точно в 18ч. в културен център ВН, ул. Добруджа 4, жителите и гостите на град Русе ще могат лично да се срещнат с авторката на „Моши моши, Япония“ и да чуят нейните прекрасни вдъхновяващи разкази.

На премиерата в София в клуб Перото в НДК на 1 декември 2016г, книгата бе представена от големия български актьор Владимир Пенев. Интересът бе неимоверно голям и само за 5 дена целият първи тираж бе изчерпан. Последва втори и трети тираж, а интересът към книгата не спадна. В момента вече е издаден поредния четвърти тираж с 8000 бройки от книгата.

Изключително интересните разкази на госпожа Юлияна Антонова – Мурата за живота в страната на изгряващото слънце и за невероятните случки и хора, спечели истински почитатели на нейната вдъхновяваща книга. Разказва на живо по лек и непринуден начин и впечатлява със своите приятни отговори на всеки един въпрос. Представянето на книгата на госпожа Мурата се превръща в уникален разговор между нея и публиката. Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, госпожа Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които госпожа Юлияна Мурата излива от душата си.


„Моши моши, Япония“ е книга, която вдъхновява. В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Поради изключително големия интерес към книгата и последвалия четвърти тираж, авторката пристига в България, за да се срещне лично с читателите и да разкаже любопитни неща за далечната страна. Госпожа Юлияна Антонова-Мурата с радост ще отговори на всеки въпрос и е приготвила специални японски изненади за своите български почитатели.