Tърсене по
  • Стара хартия за нова книга – София
    Стара хартия за нова книга – София

Започва деветото издание на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга. Събитието ще се проведе в София на 19 септември 2021 г. между 10:00 и 19:00 ч. на бул. „Витоша №37, пред Книжен център „Гринуич, и отново ще е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. Акцията е организирана от „ЕКОПАК България и Книжен център „Гринуич и традиционно е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова.


Организаторите се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители. Носенето на маски е силно препоръчително.


Регламентът на инициативата гласи, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни това условие, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика. Така в рамките на празничния ден малчуганите могат да получат максимален брой две книги. Разбира се по време на забавната програма, която включва театър, песни, танци и игри, всеки малък екоентусиаст може да спечели допълнителни награди.


Важно: По време на празничния ден децата ще бъдат снимани от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани единствено за целите на кампанията – ще бъдат публикувани във facebook страницата на „Стара хартия за нова книга и част от тях – изпратени до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.


Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!


Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга са издателство „Ентусиаст и фондация „Културни перспективи.


Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД, „ЕГМОНТ, „Книгомания, „Хермес, „Просвета, „Artline studios, „ФЮТ, „Златното пате, „Софтпрес и „Албо груп“.


Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, maikomila.bg, azcheta.com, detskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg и noviteroditeli.bg.